Sel baskınları yaşanmadan, ara sokaklarda, çevre yollarında ve ana caddelerde büyük bir sorun haline gelen derin çukurların bir an önce kapatılması gerekiyor.

Kış gelmeden, ani yağmurlar bastırmadan,

sel baskınları yaşanmadan, mahallelerde, ara sokaklarda, çevre yollarında ve ana caddelerde büyük bir sorun haline gelen derin çukurların bir an önce kapatılması gerekiyor.

Şimdilik yolların halini gördüğümüzden direksiyonu sağa sola kırarak çıkış yolu buluyoruz ama yarın çoğumuz düştüğümüz çukurlardan çıkamayabiliriz..

Kaldı ki derin çukurlar ve sokak ve caddelerde oluşan büyük tahribatlar aynı şekilde yayalar ve çocuklar için de büyük bir tehlike arz etmeye başlayacak.

Sayılı gün çabuk geçer. Şehrin neredeyse üçte birinin cadde ve sokaklarında çok ciddi problemler var ve bu problemleri asgariye indirmek için önümüzde yaklaşık 2 ay var.

Gerekirse kazı çalışmalarına ara verilip aylar önce kazı çalışmaları sona eren cadde ve sokakların düzenlenmesine geçilmesi gerekiyor; tıpkı depremden birkaç ay sonra yıkımlara ara verilip molozların kaldırılmasına ağırlık verildiği gibi.

Şimdilik acil olarak şehirdeki tüm okul çevrelerinin elden geçirilmesi ve çocuklar için güvenli bir hale getirilmesi gerekiyor.

İkinci aciliyet olarak başta çevre yolları olmak üzere ana caddelerdeki kazı ve altyapı çalışmalarının bir an önce bitirilip kullanılabilir hale getirilmesi gerekiyor.

Hazır 28 Ağustos'ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Türkiye Belediyeler Birliği'nin birçok Büyükşehir Belediye Başkanı Adıyaman'a geliyorken ve Adıyaman'a her türlü desteğe hazır olduklarını deklare ediyorken bundan daha büyük bir fırsat olamaz.

Şehrin her caddesi'ni, sokağını, mahallesi'ni gezdirin. Yerel imkanlarla bu işin üstesinden gelinemeyeceğini anlatın.

5 ayda yapılan hizmetleri kabarık dosyalarla değil, önümüzdeki süreçte acil olarak yapılması gerekenlerin bulunduğu dosyalarla çıkın şehrimizde toplantı yapacak olan büyükşehir belediye başkanlarının karşısına.

Göreceksiniz ki hepsi imkanları dahilinde Adıyaman'a el uzatacak ve elbirliğiyle bizi maruz kaldığımız tozdan, çukurdan, enkazdan, molozdan kurtaracaktır.