Kim tarafından düzenlendiği önemli olmaksızın toplantının seyrini değiştirenlerin bizatihi basın mensuplarının kendisi olduğudur

Bir basın toplantısının üzerinde bunca uzun durmamın nedeni, kim tarafından düzenlendiği önemli olmaksızın toplantının seyrini değiştirenlerin bizatihi basın mensuplarının kendisi olduğudur.

Toplantıyı düzenleyen her ne amaçla düzenlemiş olursa olsun toplantı basın mensuplarının sorduğu ya da sormadığı sorulara göre şekillenir...

Tabii ki toplantıyı düzenleyenler hem kendilerine soru sorulmasını hem de rahatsız olmayacakları konulardan soru sorulmasını isterler.

Birçok toplantının sanki dostlar pazarda görsün gibisinden yapılmış görülmesinden bizatihi toplantıya katılan basın mensupları sorumludur.

Onlarca, hatta bazen yüzlerce basın mensubunun katıldığı toplantılarda toplantının içeriğine dair okumuş olduğunuz haberlerde herhangi bir ayrıntı yakalayamayışınız toplantının içeriğinden çok, toplantı haberinin ilgili kurum ya da ajans tarafından servis edilmesinden kaynaklanmaktadır.

İşte onlarca hatta bazen yüzlerce basın mensubunun katılmış olduğu toplantılarda çekilen yüzlerce kare ve saatlerce yapılan çekimler sonrasında şehre dair bir şey göremeyişiniz, toplantıda şehre dair bir şey konuşulmadığından değil, neyin size sunulmak istendiği ile ilgilidir.

Birçok toplantıda şehre ve şehrin insanının geleceğine dair endişeleri olan birçok arkadaşımız bir çoğunuzun merak ettiği ve tartıştığı konuları çekincesiz bir şekilde sorabiliyor.

Bugünkü toplantıda şehirde Bu Hafta Gazetesi'nin imtiyaz sahibi Ferhat Vural mesela vartana'daki konteyner ve prefabrik evlerde vatandaşın kurtçuklu sular içtiğinin videosunu bizatihi Sayın Valimize izleterek suların gerçek anlamda bir tehlike arz ettiğini anlatmaya çalıştı.

Sayın Valimiz önce bu görüntülerin eski olabileceğini, sonra eski videoların yeniymiş gibi paylaşılmış olabileceğini söyledi. Aynı zamanda konuyla ilk kez öğrendiğimiz bir bilgi verdi; Vartana'daki prefabrik evlere 15.000 TL maliyetinde arıtma cihazlarının yerleştirildiğini söyledi.

Sayın valimizin şehir şebeke suyunun tehlike arz etmediğini söylemesi üzerine Güne Bakış Gazetesi sahibi Değerli dostum Mustafa Yücekaya , hastanede bizatihi doktorlar tarafından kendisine, hastalığın nedeninin şebeke suyundan kaynaklandığını ve hatta mümkünse şebeke suyunun yemeklerde dahi kullanılmaması gerektiğini söyledi.

Birçok toplantıda birçok arkadaşımız da soru sormak yerine gerçekten tahammül sınırlarını zorlayan ilgisiz ve alakasız birçok konuda sırf kişisel egosunu tatmin etmek uğruna konuyu uzattıkça uzatıyor. Ve incir çekirdeğini doldurmayan bu gereksiz uzatmalardan dolayı birçok arkadaşımız da daha önce soru sormuş olduğundan can alıcı birçok soruyu soramıyor.

Kendim naçizane katıldığım toplantıların tamamında değilse bile bir çoğunda vatandaşı direkt ilgilendiren konularda kendi izlenimlerimden ve notlarımdan yola çıkarak neler konuşulduğunu buradan sizlerle paylaşmaya çalışıyorum.

Tek üzüldüğüm konu bu tür basın toplantılarında birçok basın mensubu arkadaşın toplantının içeriğine dair kendi sayfalarında dahi aklı başında bir paylaşım yapmamaları. Yaptıkları kadarıyla da sadece fotoğraf karesi ile yetinmeleri.

Her ne amaçla düzenlenmiş olursa olsun toplantının şehrin ve şehir insanlarının hayrına sonuçlanması için sonuç alınamazsa bile yaşanan sorunların nezaket kuralları içerisinde dile getirilmesi ve konunun takipçisi olunması gerekiyor.

Bu şehrin sorunlarının çözümü için bu tür toplantılar bir fırsattır. Yeter ki değerli basın mensubu arkadaşlarımız kendileri için düzenlenen basın toplantılarının önemini kavrayıp şehrin sorunlarının çözümü için harekete geçsinler.

Değilse toplantı için verilen emeğe ve harcanan zamana gerçekten yazık oluyor.