Rezerv alan ilan edilen bölgelerde mülk sahiplerini muhatap almadan yapmış olduğu uygulamanın yanlışlığına onlarca paylaşımla dikkat çekmeye çalıştım.

Çevre Şehircilik Müdürlüğünün bazı çalışanları rüşvet karşılığı ağır hasarlı binaları hafif hasarlıya çevirdiler.

Belgeleri ile tescillendi bu durum, adamlar açığa mı alındı görevden mi alındı bilmiyorum.

Kendileri şu an Çevre Şehircilik Müdürlüğünde değil ama rüşvet karşılığı ağır hasarlıdan hafif hasarlıya çevirmiş oldukları yerler şehir merkezinde duruyor.

Depremin 3. günü bir yandan cenazesini gömerken diğer yandan kolonu patlamış ağır hasarlı iş yerininim tadilatı ile uğraşanlar oldu.

Bir yıl öncesine kadar yanından geçilmeye korkulan şehir merkezindeki binalar bugün hiç deprem yaşamamış muamelesine tabi tutuluyor.

İki tarafın birden aynı şekilde memnun olması mümkün değil ama mümkün olan asgari şartlarda anlaşılması durumunda meydan projesinin şehrimiz açısından hayati bir mesele olduğunu düşünüyorum.

Konuyla ilgili onlarca paylaşım yaptım. Kimsenin bir karış evine iş yerine ya da arsasına çökülmesine gönlümüz razı gelmez.

Bunu da deprem sonrası Emlak Konutun rezerv alan ilan ettiği bölgelerde mülk sahiplerini muhatap almadan yapmış olduğu uygulamanın yanlışlığına onlarca paylaşımla dikkat çekmeye çalıştım.

Sahipleri susarken, hele bakalım ne olacak diye beklerken ben yazdım, paylaşımlarım sosyal medya hesabımda duruyor, dileyen araştırıp okusun.

Evet, Kent Meydanı şehrimiz açısından meydan okumalara kurban edilemeyecek kadar ciddi bir projedir

Kısa vadede zarar görmüş gibi olanlar uzun vadede yine en çok kazananlar olacaktır.

Ama biz zarar ve kazançtan çok bu şehrin şehir olması yolunda bu fırsatın değerlendirilmesini düşünüyoruz...

Kaldı ki bizim burada destek olmamızla ya da karşı çıkmamızla uygulanacak ya da uygulanmasından vazgeçilecek bir proje değil zaten.

Ama depremden bağımsız olarak yani öncesinde de bizim zaten dünyanın hiçbir yerinde eşi benzeri olmayan bir şehrimiz vardı.

Ne ucube ne gecekondu ne kaçak ne köçek ne harabe hiçbir kelime tam olarak bu şehrin çarpık yapılaşmasını ifade etmeye yetmez.

Bu iş ya meydan projesi ile düzelecek ya da Allah muhafaza 6 ve üzerindeki bir deprem sonrasında siyasi baskılar ve rüşvetle dahi bir daha düzelemeyecek şekilde yerle yeksan olacak...

Şehir sizin meydan sizin / güle güle kullanın