Ruhum, Kızılderili kadınlara benzer; omuzumda oklarım, sırtımda heybem… Bazen öyle anlar olur ki, oklarımın nereye fırlayacağını deli yüreğim bile kestiremez.

SAVAŞÇI, MÜCADELECİ EFE RUHUM BENİM...

Ruhum, Kızılderili kadınlara benzer; omuzumda oklarım, sırtımda heybem… Bazen öyle anlar olur ki, oklarımın nereye fırlayacağını deli yüreğim bile kestiremez.

Beni tanıyanlar, enerjimin güçlü olduğunu, hep güler yüzlü ve mutlu olduğumu söyler. Evet, dünya benim için bir tiyatro sahnesi; yaşam ise büyük bir oyun. Hepimiz bu sahnede kendi rollerimizi oynuyoruz. Ama ne yazık ki her oyunda başarılı olamadım ya da sevmediğim rolleri oynamayı reddettim. Olduğum gibiyim. Her şeyin güzel olmasını, her olayın güzel yaşanmasını isterim.

Güzellik derken, herkesin aklında farklı anlamlar belirse de benim için güzellik, içsel bir kavramdır: Özgürlük, huzur, inanç, ilkeler ve enerjiyi sevmek. Hayatı, her şeye rağmen tutkuyla yaşamak! Kaçımız sevdiği hayatı yaşıyor ki? Dayatmalar, aile ve mahalle baskısı, doğru bildiğimizi sandığımız öğretiler... Ve elbette, kendi kendimize kurduğumuz görünmez zincirler.

Kendi örneğimden yola çıkarsam, boşanmak benim için en cesur adımlardan biriydi. Korkmadım. Hep önde yürüdüm, bayrağı elden bırakmadım. Ancak toplumun gözünde “huysuz”, “geçimsiz” ve “evliliği sürdüremeyecek kadar beceriksiz” biri oldum. Gerçek sebebi hepimiz bal gibi biliyorduk. Ama herkes, anladığı şekilde yorumladı; adını koymaya bile cesaret edemediler.

İçimde her zaman nöbet bekleyen bir Efe var. O Efe, gerektiğinde alır başını gider. Ama bazen ekonomi, toplum baskısı ve sosyal statü kaygıları, en cesur yürekleri bile durdurabiliyor. Özgürlüğe olan inancım, beni tüm bu zincirlerden kopardı.

Evet, dışarıdan baktığınızda size aykırı görünebilirim. Ama öyle değil. Cesurum. Maddi-manevi kimseye muhtaç değilim. Kendimi seviyorum, sayıyorum. Sevgi yoksa ben de yokum! Ayaklarım hep yere sağlam basar.

İçimdeki Kızılderili kadının gücü, omuzlarımda taşınıyor. Heybemde ise umutlar ve sevgiler… Hiç bitmeyecek. ASLAAAA!

Kıymet Şahin

03/03/2025