1980 öncesi gençlik yıllarımızda Marksist-Leninist ve Sosyalist terör örgütlerinin silahlı saldırılarında bir çok vatandaşımız ve milliyetçi arkadaşımız şehit edildi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel:

"Ayşenur Ezgi, bu çağın Deniz Gezmiş'idir.

Solcu ve sosyalisttir.

Filistin davası solun davasıdır."

1980 öncesi gençlik yıllarımızda Marksist-Leninist ve Sosyalist terör örgütlerinin silahlı saldırılarında bir çok vatandaşımız ve milliyetçi arkadaşımız şehit edildi.

Terör örgütlerinin en meşhur ve havalı örgüt liderlerinin yetiştiği yer FKÖ’nün Suriye’de Bekaa’da bulunan terör kampları idi.

FKÖ’nün lider kadrosunda Yaser Arafat’ın yardımcısı Hıristiyan George Habaş’tı.

Dinle falan ilgisi olamayan laik ve sosyalist bir örgüttü.

Özgür bey tekrar hatırlattı.

Filistinliler 1926’yılından beri verdikleri bağımsızlık savaşında niçin başarılı olamadılar ve sürekli toprak kaybettiler biliyor musunuz ?

Çünkü başlarında bulunan ya da atanan yönetici kadroları ya Komünist, Marksist oldular ya Arap milliyetçisi oldular ya da Hamas ile siyasal İslamcı oldular ve her durumda da siyasi duruşları ile Türklere düşmanlık yapanların saflarında durdular.

Rumlar’la, Ermenilerle, Bölücü Kürtçüler ile siyasi işbirliği yaptılar, dost oldular ama Türkler ve Türk devleti ile dost olmayı istemediler.

Bugün Filistinli yöneticilerin yaptıkları hataların ve yanlış saflarda duruşlarının bedelini masum Filistinli kadınlar ve çocuklar ve yaşlılar canları ve gördükleri zulümler ile ödüyorlar.

Dün, bize arkadaşlarımızı şehit eden teröristleri yetiştirerek acı çektirdiler;

bugün de yanlış strateji ve taktikleri ile masum mazlum kendi halklarının kadın, çocuk ve yaşlılarının gördükleri zalimlik ve zulmü yaşatarak acı çektiriyorlar.

Özgür bey haklısınız Filistin davası önceleri Sol’un davası idi.

Ama artık siyasal İslamcılar ile bölüştünüz.

%50’si sizin,

%50’si siyasi dincilerin.

Hakkı Şafak Ses