Alper Aksoy

Tüm Makaleleri

Alper Aksoy

yazar

“HEPSİ BİZİMDİR” ELEŞTİREL YAKLAŞIM

Türk Milliyetçileri tarihe romantik bakışın yanlışıyla “Abdülhamit 30 yıl toprak vermeden devleti ayakta tuttu” dolmasını bile yutmuştur

Artistleri örnek almayın

"Melisa" da Rumca bir ad, Türkçe "Oğulotu" anlamına geliyor. Olsun, ne zararı var ki, falanca dizide de oynayan artistin adı.

TÜRKLÜK VE TÜRKÇE

Gökoğuzların Türkçeyi kaybettiğinde Türklüğünü kaybedeceğinin bilincindeydi. Bunun için köy köy gezerek çocuklara, gençlere Türkçeyi öğretti.

EDİRNE’DE İKİ KAHRAMAN

Şükrü Paşa Edirne Savunma Komutanlığı’na atandı. Kendisine çekilen bir telgrafta Edirneyi muhtemel bir kuşatmada sadece 40 gün savunması isteniyordu.

TRABZON'DAN BİR YİĞİT GEÇTİ

70'li yıllarda Trabzon Uzun Sokak'ta onbinlerce genç yürümüştür. Esmer, kumral, yanık benizli, üniversite eğitimi için Trabzon'a gelen gençler

TÜRKİYE GERÇEKLERİ

İmam caminin lojmanında değil , caminin minberinin altında genç bir kadınla sıcak saatler yaşarken; "Ahhh!.. Ohhh!.." sesleri yüksek çıkınca..

SOSYAL DEVLET OLMANIN 6 İLKESİ

Batı sosyalizmi inceledi, kendi sisteminde eksik gördüğü sosyal hakları, sosyal güvenceyi devlet sistemine ekledi.

TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE İÇİN TAM BAĞIMSIZ ÜLKÜCÜLÜK

Milletin hayrına önemli bir iş yaptılar: Tokat'ta, Kars'ta MHP'ye, Nevşehir'de iyi Partiye, Sivas'ta BBP'ne, diğer bölgelerde de CHP adayına oy verdiler.

BAĞIMSIZ ÜLKÜCÜLERİN SEÇİMİ

CHP adaylarını Mansur Yavaş belirledi. CHP de olgunlukla "Tamam" dedi. Sonuç: Ak Parti'nin ya da MHP'nin Kalesi denilen ilçeler el değiştirdi.

RÜYALARIYLA DİN TÜCCARLARI

Din tüccarlarının en çok kullandığı araç rüyalardır. Henüz "Allah ile konuştum" diyeni görmedim ama Peygamberle, dört halife ile konuşanlar düzinelerce.

Popup Beyaz.Net