Deliliğimi... Delilik, eski Roma tarihinde Ay Tanrıçası Luna’dan türetilmiştir ve zihinsel bozuklukların ay ile uzun süredir ilişkilendirildiğini yansıtır

İNANIRSAN HER ŞEY UĞURDUR

BAZENDE YEMYEŞİL ÇEKİRGE GELİR DOLUNAYIN GÖLGESİNDE YANIBAŞINA...

Der ki Richard Bach, "Yaşamınızın içindeki her sorun bir armağan taşır."

Ya da, yaşam harika bir armağandır; ince nüansları ve mesajları yakalamak, lehimize çevirmek gerekir.

Biliyorum, kabul ediyorum, aldım gitti. Neyimi? Deliliğimi... Delilik, eski Roma tarihinde Ay Tanrıçası Luna’dan türetilmiştir ve zihinsel bozuklukların ay ile uzun süredir ilişkilendirildiğini yansıtır. Yıldızlar ve gezegenler davranışlarınızı etkiler mi? Doğa fenomenlerinin, özellikle dolunayın, bir etkileşimi olduğuna dair eski bir inanış vardır. Dolunay, gökyüzünün yükünü hafifletir; kişilerin enerjisi yükselir, auralar çoğalır, dengeler bozulur, tutarsızlıklar artar, duygusal olarak karmaşık duygular içinde oluruz.

Benim doğuştan delilik olduğu için pek etkilemez.

Hem dolunay, hem de çekirgemle uyuduk. Şimdi normal bir kadın nasıl tepki verir, bilemem, ama ben konuğumu büyük bir iç huzuru ile karşıladım. Biraz sohbet ettik, bana şans, bolluk ve bereket getirdiğini söyledi. O arada bir arkadaşım aradı. “Ah,” dedi, “Isırmaz mı? Et ve ot yer.” Benimle sohbete gelmiş. Sağ cenahta birbirimize bakarak uyandık. Ev mi garip, ben mi, bilemedim. Kelebekler, uğur böcekleri, hatta bir sabah salonun baş köşesine güvercin girdi. Sonra dedim ki, yaşam bu, içinde her şeyi barındırıyor. Ben bu “mallarla” oyalanıyor, gölgeler ve yanılsamalar gibi hikayenin arka yüzünü görüyorum. Mutluyum; hayal dünyamla yaşıyor yemyeşil bazende, yaşadıklarımızı masmavi bir rüyaya çeviriyorum ..

KIYMET ŞAHİN/2024