Don Kişot'un baş edemediği cehalet ordusunun saldırılarıyla karşı karşıya olmamız diz çöküp teslim olacağımız anlamına gelmiyor.

Don Kişot gibi bir kahramanın baş edemediği cehaletle baş edebileceğini sanan cehalet ordusuyla baş başayız.

Narin olayında her ekrana çıkan, eğitimi kastederek, önce cehaleti yok etmeliyiz diyerek üst perdeden konuşmaya devam ediyor.

Arkadaşlar, cehaletin eğitimle bir ilgisi yoktur, öyle olsa okuma yazması olmayan herkes cahil olurdu.

Ve eğitim gören herkes dürüst ahlaklı namuslu adaletli ve iyi biri olurdu.

Bugün ülkenin içinde bulunduğu durumdan, eğitimsiz olarak nitelendirilen bir kitlenin seçmiş olduğu üst düzey eğitimli bir kitlenin günahı var.

Eğitim görmeyen biri tamam, kötü şeyler yapabilir ama mesela yolsuzluk yapamaz, ihaleye fesat karıştıramaz, uluslararası uyuşturucu ağını yönetemez, mafyada tetikçilik yapabilir ama asla devlet içinde örgütlenebilecek bir organizasyonun içinde olamaz, devletin üst kademelerinde görev alıp kirli ve karanlık organizasyonları yönetemez, ülkenin en kıymetli değerlerini kimselere peşkeş çekemez, mülakat zulmüyle kimsenin geleceğini karartamaz, milletin parasıyla süslü arvat hayırsız evlat gibi har vurup harman savuramaz.

Bütün bunları yapabilmek için insanın bir eğitiminin olması gerekiyor, hem de iyi bir eğitim...

Don Kişot gibi bir kahramanın baş cehaletle, eğitimle baş edebileceğini sanan cahiller sürüsüyle baş başayız.

Cehaletin bilmemekle bir ilgisi yoktur. Bu tanıma göre herkes cahildir zaten. Çünkü herkes bilmediği her şeyin cahilidir.

Eğitimle insan elbette bilgi sahibi olur ama bu onun dürüst ve adil, ahlaklı ve namuslu bir insan olacağı anlamına gelmez.

Vicdanını yitirmiş bir insanın nasıl bir eğitim aldığının, ne tür unvanlara sahip olduğunun ve sahip olduğu makamların ve hangi inançtan ya da mezhepten olduğunun bir önemi yoktur.

Biz de , yıllardır ekranlara çıkanların ve her konuda uzman olanların cehaletlerinin farkına varmadan her bir kötülüğü eğitimsizliğe bağlamalarının cehaletiyle karşı karşıyayız.

Yahu şu koca dünyada hiçbir eğitim almadan mutlu ve huzurlu gayet güzel şekilde yaşayan nice insanlar, nice toplumlar var nice kavimler var.

Ana dilleri dışında dil bilmeyen ve ömürleri boyunca bir karıncayı dahi incitmeyen okuma yazması olmayan annelerimiz babalarımız dedelerimiz var.

Narin katliamı üzerinden koca bir coğrafyayı eğitim görmediği için cahil kalan ve her türlü kötülüğü yapmaya teşne gören bir cahiller ordusu var.

Cehaletin coğrafyayla ırkla inançla mezheple bölgeyle bir ilgisi yoktur.

Evet, coğrafya kaderdir ve insan kaderinden kaçamaz.

Ama Türkiye söz konusu olduğunda her bölge ayrı bir coğrafya değildir, her bölgede Türkiye'nin tamamını temsil edecek yerleşik karakterde binlerce insan vardır.

Unutmayın ki eğitimli olup vicdanı olmayan birinden daha tehlikeli kimse yoktur.

Don Kişot'un baş edemediği cehalet ordusunun saldırılarıyla karşı karşıya olmamız diz çöküp teslim olacağımız anlamına gelmiyor. Biz de kendileri ile yıllardır olduğu gibi bugünden sonra da savaşmaya devam edeceğiz.