Tuğamiral Zeki Aktürk 22 Ağustos tarihinde basın ile yaptığı bilgilendirme toplantısında açıkladı. “Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirilmiştir dedi

Tuğamiral Zeki Aktürk 22 Ağustos tarihinde basın ile yaptığı bilgilendirme toplantısında açıkladı. “Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Böylece, 1 Ocak'tan bugüne kadar 868'i Irak'ın, 895'i Suriye'nin kuzeyinde olmak üzere etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1763 olmuştur" ifadesini kullandı.

Bu açıklamayı bir de şu yönüyle değerlendirirsek yanlış olmaz herhalde.

Eğer, Irak ve Suriye harekatları olmasa idi, ABD, Fransa, Almanya, İtalya, Yunanistan, Hollanda, Belçika, İsveç, Avusturya ve İngilterenin desteklediği a-simetrik bölücü terör unsurları ile yaptığımız mücadele bugün kendi sınırlarımız içinde olacaktı.

Güneydoğu illerimiz ile İstanbul, Ankara başta olmak üzere birçok ilimizde terör ve çatışmalar haberlerde baş köşelerde yer alacaktı.

Hani muhalefet olsun diye birileri ne işimiz vardı Irak ve Suriye’de diye güya siyasi muhalefet yaptığını sanıyor ya eğer oralarda işimiz olmasaydı bugün bu çatışmalar bunları söyleyen arkadaşlarla birlikte hepimizin burnunun dibinde olacaktı.

Ve acaba 1763 teröristi etkisizleştirmek mümkün olacak mıydı ve/veya kaç sivil kaybımız olacaktı ?

Açıklamada çok dikkat çekici bir kısım daha var. O da şu cümlelerle ifade edilmiş:

“Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), operasyonlarını sahanın gerektirdiği, alışılmadık ve öngörülemez düzeyde özgün, terör örgütünün sezemeyeceği ve tepki veremeyeceği bir tempo ile kesintisiz şekilde sürdürdüğünü belirten Aktürk…”

“Saha şartlarına göre ve öngörülemez düzeyde özgün planlar…”

İşte işin püf noktası burada.

Ne demişti Winston Churchill :

Türklerle savaşırken bir plan yapmanızın fazla faydası olamaz. Çünkü onlar savaş başladıktan sonra en beklenilmeyen ve en tahmin edilemeyeni en olmaz denileni en imkansızı yaparlar.

Her millete yaptığınız plan tutar ama Türklere yaptığınız plan “tamam işleri bitti dediğiniz zaman” son dakikada bozulabilir.

Planları bozulmaya devam edecek inşallah !

Teşekkürler “Türk milletinin” ordusuna ve güvenlik güçlerimizin karargahda ve sahada olan tüm savaşçılarına !

Hakkı Şafak Ses