Cumhurbaşkanımız, muhtemel imam adaylarına, 8 gün önce diplomalarını verdiği teğmenlerin kılıçlarını çekerek disiplin dışı yemin etmelerini kimler şikayet etti.

ÜÇ OLAY VE ÜÇ SORU !

TEĞMENLER, CHP’DE MANSUR YAVAŞ VE SOYTARI POLAT’LAR !

21. İmam Hatipler Kurultayı töreninde konuşan Sn. Cumhurbaşkanımız, muhtemel imam adaylarına, daha 8 gün önce diplomalarını verdiği teğmenlerin içinden bir grub teğmenin kılıçlarını çekerek program ve disiplin dışı yemin etmiş olmalarını şikayet etti.

“Kılıçları kime çekiyorsunuz “ diye de azarlayarak sordu ve bir ceza ile bitmesinin gereğine işaret ederek bir soruşturmanın önünü açtı.

Kapanacak bir yarayı kesti ve yeni bir sosyal kanamanın önü açıldı.

İmamlar ve Subaylar ?!

CHP tüzük kurultayının son gününde Mansur Yavaş- Ekrem İmamoğlu çekişmesi su yüzüne çıktı.

Herkesin önünde kırgınlık, kızgınlık ve kapris görüntüleri verildi.

CHP’nin tüzük kurultayı öncesi Haberhergün’de yazdığım yazıda, CHP’de İmamoğlu ve Mansur ikilisi üzerinden başlayacak erken bir çatlağın ip ucunu görebiliriz demiştim.

Artık bu çatlak su tutmaz ve Mansur Yavaş çatlağı kapatma hamleleri üzerine kurulacak oyalama tuzağına da düşmez.

Polat denilen cahilliğin ve palyaçoluğun zirvesi dolandırıcılar önce yüz sene hapisten kurtulamaz diye piyar yapılarak içeri atıldı.

On ay sonra da yine cahilliğin ve palyaçoluğun görüntüsü sevinç çığlıkları atarak tahliye edildiklerini gördük.

Şimdi bence düşünmemiz gereken esas mesele şu olmalı.

Sn. Erdoğan’a teğmenlerin disiplin dışı ettiği yemini 8 gün sonra kapanmak üzerine iken hem de İmam hatiplerin mezuniyet törenin de tekrar gündeme getirerek yemin eden teğmenleri hedef gösteren konuşma yapmasını kim ya da kimler planladı ve yazdı ve de Erdoğan’ın okumasını tavsiye etti ?

Bu tavsiyeyi kim ya da kimler verdi?

İmam adayları ile subay adaylarını karşı karşıya getirmek isteyen asıl akıl kimin?

CHP tüzük kurultayına çağrılan ve özel protokol bölümünde yer verilin Ekrem İmamoğlu’na üç gün önce kurultayda konuşma yapamasının istendiği söylenirken; aynı şekilde protokolde yeri ayrılan ve çağrılan Mansur Yavaş’ın da konuşma yapmasını 1 saat önce haber verdiren ve bu planı kuran akıl kimin ya da kimlerin ?

Bu çok basit ve hemen anlaşılıp tepkisi ile kongreyi gölgeleyecek tuzağı kim ya da kimler planladı ? Ve niçin planladı ?

Polat markalı zübükleri vâveylâ ile tutuklayıp piyar yapan ve 100 sene çıkamazlar diye propaganda edilmesini sağlayan ve 10 ay sonra da ikinci bir masak raporu ile tahliye ettirerek adalete olan güven zaten yerlerde sürünürken, adaleti güvensizlik çukurunun dibine atan kim ya da kimler ?

Türkiye tek merkezli fakat şubeleri iktidar ve muhalefetin merkezlerine sızmış 5.kolun at oynattığı bir arenaya dönmüş durumda.

Cem Yılmaz’ın bir filmindeki repliği hatırlatan bir süreci yaşıyoruz.

“Kimliği belirsiz bir cisim hızla yaklaşıyor !”

Hem gideceği artık belli olan AKP iktidarını iyice silkeleyip ümidi kalmayan taraftarlarını korkutup ve de kızdıracak hem de CHP’yi üç parçaya bölerek 1. parti hayallerini seçimden önce bitirecek olayları kim sahneye koyuyor?

İktidarın dış politika ve güvenlik dışında ekonomi, eğitim, adalet, tarım ve de sosyal, siyasi güvenirlilik hal ve gidiş notlarının karnesinde “0” olduğu ortadayken bu olayların arka arkaya kamuoyunun gündeme gelmesini nasıl izah edeceğiz ?

Ve gideceği belli olan bir iktidardan sonra gelmesi muhtemel ve iktidar olmaya en yakın muhalefet partisinin de bir türlü ayar tutturamamasının gerçek sebebi acaba ne?

Evet kesin olarak “Kimliği belirsiz bir cisim yaklaşıyor !”

İnşallah birileri görüyor ve ne yapacağını da biliyordur.