Türk Milliyetçileri kültürleri, sanatları, ahlâkları, teşkilatlanma modelleri hatta duygularıyla önder kişilikler olarak vasat insanlardan farklı olmalıdır.

Türk Milletinin en şuurlu bilinçli, kendi alanında uzman unsurlarını bünyesinde toplaması gereken Milliyetçi bir kadro hareketine ihtiyacımız var.

Hamaset ve slogandan ibaret bir basit mensubiyet değildir milliyetçilik.

Birbirinden haberdar olan Aydınların öncü ve uyarıcı birlikteliği gerekir.

Türk Milliyetçileri ilmi kapasiteleri, kültürleri, sanatları, ahlâkları, teşkilatlanma modelleri hatta duygularıyla önder kişilikler olarak vasat insanlardan farklı olmak durumundadırlar. Bir küçük grubun egosunu tatmin ettiği alan olmamalıdır Milliyetçilik. Bir parti amblemine de sıkıştırılmamalıdır.

Fark edilmek ve çekim merkezi olabilmek buna bağlıdır.

Milliyetçi Aydınlar hareketi , diğer sosyal gruplardan ayırdedilen bir tipolojiyi üretmek, davranış ve eylemleriyle model insan yetiştirmek zorundadır.

Fark ortaya koymamış, ülke gerçeklerini okuyamayan, yarınları planlamaktan aciz dar çerçeveli görüntü hiç bir derde çare olamaz. İnsanların gıpta ile bakıp söylediklerine inandığı geniş çaplı kadro hareketi olmadan Türkiye de Milliyetçilik sadece slogan ve boş hayalden ibarettir. Reaksiyoner ve memnuniyetsiz şikayetçi topluluğu gibi görünmek Milliyetçiliğin ruhunu zedeler.

Aksiyoner ve öneri sunan karakterde olmalıdır Milliyetçiler.

Birlikte insanca yaşamak, üretmek, dışa bağımlı olmamak ve birlikte güçlü bir gelecek kurmak şuuru etrafında kenetlenmek.