Adıyamansporu olduğu kadar, Adıyamanspor sevdasıyla yanıp tutuşan binlerce gencimizi de artık yeşil sahalarla buluşturmak gerekiyor.

Adıyamanspor meselesinin, Adıyaman Valiliği, Adıyaman Belediyesi ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü başta olmak üzere bütün stk' ların da içinde bulunduğu bir kurul tarafından çok ciddi bir şekilde masaya yatırılması gerektiğini düşünüyorum.

Adıyamanspor sadece 11 futbolcunun bir teknik direktör gözetiminde top koşturduğu kurumlardan biri değildir.

Hele ki deprem sonrasında yaşadığı tramvayı atlatamayan birçok gencimizin bir araya gelmesine dertleşmesine sevincini ve hüznünü paylaşmasına ve yeniden ayakta tutunmasına vesile olacak ortak bir paydanın böylesine kaderine terk edilmesi ve akıbetinin ne olacağının tam olarak bilinmemesi şehrimiz ve gençlerimiz adına bir kayıptır.

Her hafta sonu binlerce gencin düğüne gider gibi hazırlandığı, ellerinde flamalarla sloganlar attığı, şarkılar türküler eşliğinde el ele kol kola yürüdüğü, galibiyet sonrasında şehri panayır alanına çevirdiği, mağlubiyet sonrasında hüzünlendiği ve bir sonraki maça nasıl hazırlanılması gerektiği üzerine kafa yorduğu bir paydanın bugün artık adının dost meclislerinde dahi geçmediği ve kimseler için bir anlam ifade etmediği bir şehirde Adıyamanspor üzerine söylenecek her şey hamasetten öteye gitmez.

Adıyamansporu olduğu kadar, Adıyamanspor sevdasıyla yanıp tutuşan binlerce gencimizi de artık yeşil sahalarla buluşturmak gerekiyor.

Onları cinnettin, intiharın, bunalımın, yaşadıkları ağır travmanın eşiğinden döndürmenin yolu sevdalandıkları Adıyaman sporun tekrar yeşil sahalarda ve olması gereken yerde top koşturduğunu görmek.

Adıyamanspor'un bir üst ligde oynaması durumunda esnafımıza sağlayacağı katkıları dile getirmek bile istemiyorum.

Binlerce gencin ruh sağlığı esnafımızın da bizim de ne durumda olduğumuzdan çok daha önemli çünkü.

Futboldan, futbolun aklından ve oyun ahlakından anlayan 3-5 kişilik bir kurulun şu her akşam onlarca halı sahada oynayan yüzlerce gencimizi 3-5 hafta takip etmesiyle oluşturulacak 40-50 kişilik bir oyuncu kadrosuyla bile Adıyamanspor çok düşük bir maliyetle uzun yıllardır gelmeyi hayal ettiği yere çok kısa bir zamanda gelebilir.

Çünkü ben halı sahalarda oynayan birçok gencimizin milyonlar verilerek alınan birçok futbolcudan çok daha kaliteli top oynadığını düşünüyorum.

☆☆☆

Şimdilik birinci önceliğimiz depremde ağır hasar gören şehir stadımızın aynı yerde ve tam profesyonel bir şekilde yapılması yönünde gerekli adımların atılmasını sağlamak olmalı.

Şehir dışında yapılacak bir stadın ne Adıyaman Spora ne şehrimize herhangi bir faydası olmaz. Şehir stadımız hem stada gitmek isteyen herkesin yürüyerek gidebileceği bir mesafede hem de zaten şehrin tamamen dışında; çünkü sonrasında şehir olmadığı gibi, herhangi bir yerleşim yerinin olması da söz konusu değil.

☆☆☆

Gençlerimizi yeni ve güçlü bir Adıyaman sporla, Adıyaman sporu şehirle ve yeşil sahalarla buluşturmanın vakti gelmiş de geçiyor bile...