Kalbimi hiç terk etmemesi için sevme duygumu bizzat nefsimde duymuş olmanın hazzıyla, yani duygulanmaların hazırlıklarıyla ve İnadına seveceğim.

SEVMEKSE, İNADINA!

Güzel olan her şeyi seveceğim.

Bu duygumun bitmeksizin sürmesi, kalbimi hiç terk etmemesi için sevme duygumu bizzat nefsimde duymuş olmanın hazzıyla, yani duygulanmaların hazırlıklarıyla ve İnadına seveceğim.

Belki geleneklere uygun ritüelleri yerine getiremiyor, bundan duyduğum ezikliği ve mahcubiyeti derinden duyuyor olsam da bu kez yeni bir heyecanla, severek, sevinerek yapacağım ziyaretlerimi..

Bayram sevinçlerini büyüklerimizi mutlu etmek, küçüklerimizi sevindirmek, mendiller içine harçlık koymanın, renkli şekerleri ikram etmenin tadını duymak istiyorum.

Bayramlara dair kullandığımız bu sözcüklerin, verdiğimiz sözlerin anlamlarını bilmemiz yetmiyor; bu anlamı yaşammız da gerekir.

Elbette kimse kendisini sevmeyeni sevmek, saymayanı saymak zorunda değil, lakin insan olana nezaket ve zarafet gerek.

Nezaket ve zarafetin kendisini göstereceği en güzel zamanlar da tartışmasız olarak bayramlardır.

Kayınvalideme sevgiyle yemek yapmak, yoğurt mayalama, eski anne yemekleri ve ütü günlerimi, toprakla uğraşmayı, sevdiklerimi ziyaret etmeyi ihmal etmeyeceğim, insanları inadına sevmekten de hiç yorulmayacagim.

Yüreğimin bahçesinde en sevdiklerimi ağırlayacağım. Sevgi güneşimle enerjimle sulayacağım.

Hayallerimden sevmekten bıkmayacağım.

Çiçeği böceği insanı canlıyı masmavi gökyüzünü seyretmekten bıkmayacağım.

Hele de dolunaysa seremoni eşliğinde seyirlerine doyamayacağım.

Gönül bahçeme hoş geldiniz.

KIYMET ŞAHİN/22 Haziran/2024