Yüreğin kalemse şiir olur, anı olur, duygu olur her şey. Sevdiğin her şey doğanın bebekleri doğar her yerden.

Yüreğin kalemse şiir olur, anı olur, duygu olur her şey. Sevdiğin her şey doğanın bebekleri doğar her yerden. Bugün de bulutlardan demlenen hüzünler yağdı, sevince keyfe dönüştü.Toprakla buluştu, sarıldılar, birbirlerine doyasıya öpüştüler. Ağaçların ve bitkilerin yüzü güldü, başka bir gülümsemeyle gökyüzüne döndü, güneşe teşekkür etti.

Çocukluğum serildi gözümün önüne, kırık dökük çatıların arasından duygularım gibi sepken gibi savruldular. Gök gürültüleri arşı deldi, bildiğim bütün ilahileri sıraladım gökyüzüne şiirlerimi sakladım tavan arasına korkularımı, az sonra yıldırım, gök gürültüsü dinecek; yağmurun kokusu bütün kokuları unutturacak. Soluyup uyutacaksın içinde tüm kokuları, yağmur kuşları ürkek sesinle ağaçların arasından bildikleri melodilerle gülümseyerek gökyüzüne şarkılarını söyleyecek

Yağ yağmur, yıka yüreklerimizi, temizle içimizdeki yoz toprak kırıntılarını selam söyle toprağa, verdiklerimizi sarıl, okşa, sefalar götür.

Bu arada size ne iyi gelir bilmem ama duygusu şekerli, ruhu sade aşkın içeceği kahveyi koyarım, yağmurun ipine sererim. Bildiğim şiirleri söze dökülür, yağmura dökülür, rüzgara karışır. Sevmem rüzgarsız yağmuru; okşar ruhumu, yanağıma hissettirir rüzgarın sevdası. Şiir olur, aşk olur, özlem olur ,yağ yağmur, içimize içimize, yüreklerimize. Teknede hamur, seller akıyor, hem de Arap kızı camdan niye bakar merak ederim,yağ yağmur, bereket saçılsın toprağa, tohuma, yüreklere.

KIYMET ŞAHİN/2024