Tarihi mekan anlamında dünyanın en küçük müzeleri arasında sayılması gerekir.
Narlıkuyu koyunda denize çok yakın bir mesafede taş yapı içindeki hamam IV. Yüzyıl Roma dönemine aittir. Burada sanat değeri çok yüksek bir mozaik bulunmaktadır. İmparatorluk yönetiminde etkin bir kişi olan Poimenios tarafından yaptırıldığı bilinmektedir.
Cennet obruğu içindeki yeraltı deresinin denize ulaştığı yerdeki gizemli tatlı su kaynağından yararlanılarak burada yaptırılan hamamın yıkanma bölümünün tabanında yarı tanrıça (huri) üç kız kardeş tasvir edilmektedir. Baskın renkleri beyaz, siyah, kahverengi ve sarı olan mozaikte Zeus'un kızları Aglaia, Euphrosyne ve Thalia çıplak olarak kumru ve keklikler arasında dans ederken görülmektedir.
Mozaik tablonun üst kenarındaki Grekçe yazının Türkçesi şöyledir:
Ey konuk dost! Bu mucizeli suyu kimin bulduğunu, saklı kaynağını kimin gün ışığına çıkardığını merak ediyorsan, bil ki O, imparatorların dostu ve Kutsal Adalar'ın dürüst yöneticisi Poimenios'tur. Yazıttan da anlaşılacağı gibi Poimenios, Roma imparatorları Arcadius ve Honorius'un dostu ve bugünkü Büyükada, Kınalıada ve Heybeliada'nın o dönemlerdeki yöneticisi imiş.
Yörenin kuşları ve çiçekleriyle süslenmiş hamamda keklikler ve kumrular da ürkek bakışlarla cennet kızlarının dansını izliyorlar. Sevimlilik, çekicilik ve güzelliği temsil eden üç güzeller sanat ve bilimin koruyucu melekleri plan Musalar'ın yakın arkadaşı olarak bilinirdi. Şarkı söyleyip Apollon'un çaldığı lirin müziğiyle dans eden güzeller (huriler) Zeus'un kızları olarak da anılırlardı.
Narlıkuyu'dan kuzeye doğru giden asfalt yolun 2. Kilometresinde antik şehir kalıntıları ile mağaraların bulunduğu yere ulaşılır. Roma ve Bizans dönemlerine ait yapı kalıntıları arasında hala ayakta duran üstü hatıllı kapı söğeleri ile taş kemerler, sarnıç ve Cennet Obruğu'nun hemen yanında Zeus Tapınağı bulunmaktadır.
Not:Mersin Valiliği tanıtım kitapçığından faydalanılmıştır.

Fotoğraf açıklaması yok.