Hakikatler peşinde koşmayı ve yarınların hizmet ehli olmayı edinen olabilirse bu amaçla eğitilip yetiştirilirse milli sorumluluklar üstlenebilecektir.

Bir milletin geleceği gençlerin terbiye, ahlak ve eğitimlerine bağlı ise eğer, Türk Milliyetçilerinin de bu konuda müşahhas sonuçlarını görmemiz gereken bir öğrenci tanımı olmalıdır.

Öğrencilerimize öğretim yani tahsil sunarken onları eğitmemiz de gerekir.

Sahip olduğu bilgiyi nerede nasıl ve ne için kullanmasını bilmeli.

Çünkü talebe, hakikatler peşinde koşmayı ve yarınların hizmet ehli olmayı meslek edinen insan olabilirse, bu amaçla eğitilip yetiştirilirse geleceğin milli sorumluluklarını üstlenebilecektir.

Gayesi ilmi, maddi ve manevî olgunlaşma olan bir anlayışla yetişmesi elzemdir her öğrencinin.

Ancak bu ruhla yetişenler yarınki Türkiye nin yapı taşı niteliği kazanabilirler." Paralı okulların diploma müşterisi ve istikbalin mevki dilencisi olmamalıdır talebeler.

Geleceğin mevki ve makam dilencisi olan her talebe, siyasi iktidarların emir kulu olmaktan başka bir anlam kazanamaz."

Paralı okulların veya Devlet okullarının diploma müşterisi gibi hareket ederek, ne olursa olsun bir diplomam olsun kaygısı taşıyanlardan da fayda yoktur kimseye.

Hayalperest değil realist, yabancılaşmış değil ülke gerçeklerine vakıf nesiller yetiştirebilirsek ancak Türkiye'ye hizmet etmiş oluruz.

Siyasete endeksli sloganlar ezberleyen değil, hakikat peşinde koşan araştırmacı, okuyan ve düşünen nesiller en büyük milli güç ve servettir.

Bir Ülkenin ve bir Devletin yarınını görebilmek için mevcut halde ki gençliğin durumu ve niteliğine bakmak yeterlidir.