Doğum: Silifke 1901- Vefat: İstanbul 01.04.2005

Gölgelioğulları İçel tarihinde sık sık karşılaştığımız bir aile… Daha sonra farklı soyadları aldıkları için farklı isimlerle anılmaktadır. Ancak pek çoğu hemşerimiz Naci Tanrısever gibi Gölgelioğlu lakabını da kullanmaktadır.

Hemşerimiz Naci Bey’in 1901 tarihinde Silifke’de doğmuştur, eşi Neriman Hanım’dır. M. Göksel, K. Cumhur, N.Ataç, Naim Ertürk adlarında dört oğlu vardı.

Eski dillerden on altı dil biliyor olması ve tam bir Atatürkçü olması sebebiyle Cumhuriyetin ilk yıllarında Tapu Kadastro Genel müdürlüğünün kurulmasında büyük emeği geçmiş ve ölünceye kadar emekli edilmeyerek bilirkişilik yapmıştır. Bilirkişiliği hem Milli Savunma Bakanlığında hem de Tapu Kadastro müdürlüğünde sürmüştür. İstiklal madalyası sahibidir. Şair ve aynı zamanda engin bir tarih bilgisine sahiptir. 1947 yılında yayınlanmış “TARİHİN DESTANI Ulusuma Armağan” adında bir şiir kitabı vardır. Şiir kitabında Silifkeli Naci Tanrısever ismimi yazarak “Silifkeli” olduğuna vurgu yapmıştır.

Yorumlar kısmında paylaşacağım Hürriyet gazetesi Kupüründe ölünceye kadar emekliği yasak olan adam haberiyle çıkmıştır.

Yürüyemez hale gelinceye kadar her 10 Kasım’da Atatürk’ü ziyaret etmeyi sürdürmüştür.

Oğullarından Elektrik Yüksek Mühendisi Ertürk Tanrıseven önemli bir mucittir. Konuyla ilgili bir yazı kaleme alan Yalçın Bayer 22.Ocak.2015 Ertürk Bey’den özetle şöyle bahsetmektedir: “TÜRKİYE çok kıymetli bir bilim insanını, yaratıcı bir beyni daha kaybetti. Elektrik Yüksek Mühendisi Ertürk Tanrısever 75 yaşında hayata veda ederken, kıymeti çok bilinmemiş isimler arasında yerini aldı maalesef. Türk Patent Enstitüsü’nün patent ödülünü 2008’de Başbakan Tayyip Erdoğan’ın elinden aldığı günlerde tanıdı kamuoyu onu; bir de Hürriyet’ten Ali Dağlar’ın kendisiyle bir mucit olarak yaptığı röportajla (http://www.hurriyet.com.tr/pazar/8686796.asp) tabii. Tıbbın 100 yıldır kullandığı bir yöntemi değiştiren, Quantum Energy Surgical (QES) cihazının mucidiydi o. Kuantum Enerji Cerrahi Cihazı adını verdiği, ölü ve kanserli hücreleri buharlaştıran cihazın ilk patentini 5 Kasım 2002’de ABD’den almıştı. Kullanım hakkı için bir firmayla değil, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı ile anlaşmayı tercih etmişti.”

Hemşerimiz merhum Naci Tanrısever ile ilgili bilgiler inşallah okuyucuların, bilgisi olanların katkısıyla daha da zenginleşecektir.

Hemşerimiz Naci Tanrıseven (Gölgelioğlu) 01 Nisan 2005 tarihinde 104 yaşında iken İstanbul’da vefat etmiştir.

Ruhu şad olsun.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta ve şapka