NURAY HANIM BU ÜLKEDE İSLAMCI TARİH KİTABI YAZILMAMIŞTIR.
Bu ülkede her kafasına esen ben şu ideolojiye mensubum ve "tarihi şöyle okuyorum" demesiyle filan ideolojinin tarih anlayışı ortaya çıkmaz. Çünkü tarih bir ilim dalıdır. Nasıl Komünist ideolojiye veya Faşistlere göre Tıp denilemezse tarih anlayışı da denilmemesi lazım. Tarih geçmişteki bir vakayı doğru bir şekilde ortaya koymak geçmişi anlama ilmidir. Anlı şanlı profların tarih metodlarında yazdıkları ideolojik tarih anlayışları geçersizdir doğru değildir.

Bu ülkede İslamcılar tarafından bir bütün olarak çoğunluğun kabulünden geçmiş bir tarih külliyatı yazılmamıştır. Nuray Mert'in işaret ettiği bir asır içerisinde iktidarı kaybetmiş bir tarafın temsilcilerinin yazdıkları bir ideolojiye İslamcı Tarih denilmez..
Kadir Mısıroğlu İslamcı değildir. Şeriatçı ve ümmetçi hiç değildir. Hangi müslüman "Irak, Amerika eliyle yerle bir edilsin, Araplar ezilsin biz o zaman rahat ederiz" diyebilir. 
Kadir Mısıroğlu Milli Görüş hareketi içerisnde bile sayılamaz. Hatta Sebil dergisinin son sayılarında okuyuıcularına abonelerine yönelik yazıları okuduğunuzda derginin kapanmasına yol açacak sesiz bir boykotla karşılaştığını görürüsünüz. Mısıroğlu MSP'ye Erbakan tarafından değil Korkut Özal eliyle partinin Genel İdareKuruluna Erbakan hocanın listesi delinerek sokulmuştu. Bu durum Almanya Milli Görüş tarafından görüldüğü için o zamanki başkanları Irak Türkmenlerinden Dr Zeynel Abidin onun bütün eserlerini Milli Görüşün Almanya müeseselerinde satılmasını konferans vermesini yasaklamıştı.
Kadir Mısıroğlu devletin halis muhlis adamıydı. Kimse kusura bakmasın ve onun Mustafa Kemal'e yönelik sözlerinden gariban müslüman kesime diş bilemesin 28 Şubatın o ceberut günlerinde Hava Kuvetleri Komutanlığında ağırlanıyor ona söyle deniliyordu "söyle bakalım şu Musul'u nasıl elel geçireceğiz?" 
Hem Erbakan hem Recai Kutan Cumhuriyeti kuran kadronun anlayışıyla yetilştirilmiştir. Cumhuriyeti kuran kadronun çığlığı şuydu "bu topraklarda güçlenmezsek sanayileşmezsek Batı bizi yok eder. " Onların kendilerine destek veren İsmet Paşa'dan farklı yanı şuydu "Milli Mücadelenin manevi yönü ihmal edilmiştir."
Erbakan Hocanın adı gündeme gelse hemen ağır sanayı akla gelir. Recai Kutan ilerlemiş yaşına rağmen hala Türkiyeyi bilim ve teknoloji bakımından yükseltmenin mücadelesini veren derneklerde vakıflarda faliyet gösteriyor. Babası Cumhuriyet dönemi İsmet Paşa'nın şehri Malatya'da okul müdürüydü Onun idareci olduğu okulun bir öğretmeni Nihal Atsız, diğeri Arif Nihat Asya'dır. İnönü hemşehrilerine "en iyi hiizmeti en kaliteli öğretmenleri Malatyaya göndererek yapacağım." şiarındadır. Erbakan 1940'lı ve 1950'li yıllarda değil de günümüzde yaşasaydı belki de bizden değillerdir; diye yükseltmezlerdi, populer olamazlardı. ilim Teknoloji ünniversitesinin rektörü Erbakan'ı değil, Nihat Hatipoğlu'nu yaparlardı.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, yazı

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, sakal

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi