Nasıl güzel bir duygudur "teşekkür" etme duygusu. "Şükran" demeyi de coşkulu ve heyecanlı bulurum. Bir manası da "Gönül Borcu" olduğu için çok içli gelir bana

NEŞENİN DE HAKKINI VERİN

HÜZNÜN DE..

Hayat böyle bir şey çünkü.

Ve bunun için de hayat sizden teşekkür bekliyor.

Nasıl güzel bir duygudur "teşekkür" etme duygusu. Ben "Şükran" demeyi de çok coşkulu ve heyecanlı bulurum. Bir manası da "Gönül Borcu" oldugu için çok içli gelir bana.

Bazen nasıl dolu dolu çıkar es yapmadan, duraksamadan nefesin rüzgarına kapılmadan gök gürler gibi ya da yağmurlar gibi sarkar pencere yanlarından...

İçinizi titreten damlalar gibi ıslatır sizi. Onlar ruhunuzun teşekkür duygulardır.

Bazen hayatın bir cilvesi olarak, teşekkür etmeyen, etmesini bilmeyenlerin havuzunda yüzüyorum ıslanmadan. Çünkü onlarla aynı suda degilim. Aynı deniz belki, aynı havuz ama kıyılarımız bir değil.

Her sabah içtiğim suyun sahibine, Tanrıya, bana bağışladıklarına, belki henüz bağışlamadıklarına şükran duygusuyla elimi kalbime koyuyorum.

Hayatın bana en cömert armağanlarina, çocuklarıma, sevdiklerime teşekkür ediyorum. Onları bana bağışlayan, o duygularımı cennet gelincikleriyle süsleyen hayata teşekkür ediyorum, çünkü hayatım benim dermanım olmuştur.

Ben, dermanlarının, yine dertleri olduğunu bilmeden dertlerine derman arayanlardan olmadım. Bilirim ki derdim, dermanımdır, sol yanım, darda kalmayan yanımdır.

İnsan ancak âyinesini kendi eyleminin konusu yapabilir. Lafa kimse itibar etmez. Maksat, itibar edilecek kalbi temizleyebildiği kadar, parlatabildiği kadar diri tutmak değil midir?

Bugün çok duygulu bir günümdü. Kalbim bu duygularla parladı. Çocuklarımı ellerimle diktim. Yeşermeleri bir ömür de sürebilir, beklerim ben. Gönlüm artık sabır ağacı. Zaten bir önceki çocuklarım en güzel cevabı verdiler bana; meyveleri dallardan yüreğime kadar uzanıyordu. Bu yıl onlarla geçen yılı söyleştik. Karşılıklı şükran hisleriyle kucaklaştık. Hani olur ya, bazen sevinçten ağlarsınız, sessizce toprağı ıslatır yaşlarınız ve dualarınız..

Ellerimle ektigim,erikler, vişneler, dutlar hayata, güneşe, toprağa,bana gülümsüyor ve bu gülüşlerin hepsini üstünüze alınırsınız ya..

İşte böyle bir hayatı yaşıyorum.

Darısı başınıza,

08.Haziran 2024 00.30

Kıymet Şahin.