Babası Jamaica’lı baptist annesi Hintli ve Hindu. Kendisini Baptist olarak tanımlıyor. Anne babası eğitim için Amerika’ya gelmiş ve üniversitede tanışmışlar

KAMALA HARRİS VE DİĞERLERİ

Kim bu Kamala Harris?

Babası Jamaica’lı bir baptist annesi Hintli ve Hindu. Kendisini Baptist olarak tanımlıyor. Anne ve babası eğitim için Amerika’ya gelmiş ve üniversitede tanışmışlar. Harris orta sınıf bir ailede Kaliforniya’da doğmuş ve hayatı ilklerle dolu.

Hukuk diploması aldıktan 7 yıl sonra Kaliforniya başsavcısı oluyor. Bu pozisyona gelen ilk siyahi kadın başsavcı. Biliyorsunuz aynı zamanda Amerikan tarihinin ilk kadın ve siyahi başkan yardımcısı…

Kamala Harris’in siyasi duruşunu en iyi anlatan Amerika’daki en saygın Yahudi örgütünün başkanı Soifer; Son açıklamasında “Harris’in İsrail’e çok özel bir yakınlığı vardır” dedi.

Gerçekten Kamala Harris, Biden gibi yahudi olmamasına rağmen İsrail lobbycilerinin en sevdiği isimlerden biri. Bir röportajında daha küçük bir çocukken İsrail’e yardım kampanyalarında görev aldığını anlatıyor; İsrail’e ağaç dikimi için Yahudi Ulusal Fonu Jewish National Fund kumbarasıyla ev ev dolaşıp para toplamış. Sözettiği örgüt 1901’de kurulmuş olan Jewish National Fund!!! Yani Osmanlı İmparatorluğu’nun Filistin topraklarında bir Yahudi devleti kurmak için Amerika’da faaliyet gösteren bir örgüt.

Bu arada Kamala’nın 2014 yılında evlendiği ünlü avukat eşi de bir Yahudi.

***

Kamala 2016’da 55 yaşında Senatoya seçiliyor.

2017’de Senatodaki yemininden sonra Amerika İsrail Halkla İlişkiler Komitesinde (AIPAC) yaptığı ilk konuşmada, “Amerika ile İsrail’in ayrılamaz bir bütün” olduğunu söylüyor.

“İsrail konusu partiler üstüdür” diyor. “Ben Amerika Birleşik Devletleri senatörü isem İsrail’in güvenliği ve kendini savunma hakkı için her türlü desteği veririm.” diyor ve veriyor da.

İsrail’in Batı yakası ve Kudüs’ün doğusunda yerleşimler yapmasını kınayan Birleşmiş Milletler e karşı mücadele vermiştir.

Harris ayrıca Ermeni meselesinde de Türkiye’nin aleyhinde atıp tutan cenahtadır.2019’da senatör Bob Menendez ve senatör Ted Cruz ile birlikte ABD Senatosu’na 1915 olaylarını soykırım olarak tanınması için önerge vermiştir.

Harris, sözde ermeni soykırımı açıklamalarında “İnsanlık tarihinin en karanlık zamanlarından biri olan Ermeni soykırımının uygun bir şekilde tanınması için Ermeni toplumunun yanında olacağım” açıklaması yapmıştı.

Joe Biden’ın bir numarası böyle. Ekibinde henüz kesinleşmeyen diğer isimlere de bir bakalım:

Dışişleri için aday Yahudi Amerikalı Tony Blinken; Türkiye’yi muhtemelen en iyi bilen isim.

Blinken hem başkanın konuşmalarını yazıyor hem de Avrupa masasında. Biden’ın Irak’ın üçe bölünme senaryosunu hazırlarken birlikte çalıştığı isimlerden biri. Çocukluğu Paris’te geçmiş, Avrupa ile ilişkilere çok önem veriyor. Clinton ve Obama ile de çalışmıştı.

Bir başka isim Janet Yellen. Amerika’nın ilk kadın hazine bakanı olacak. Zaten Federal reserv yani Amerikan özel Merkez Bankasının başındaydı. Para babalarının muhasebecisi diyelim.

Avril Haines Milli İstihbarat’ın başına düşünülen bir isim. New York’tan bir avukat hanım. Önceki görevi CIA’nin başkan yardımcılığı. Bu görevi alan ilk kadın olma sıfatını taşıyor. Daha önce Biden’la yakın çalışma arkadaşı.

Görüyorsunuz epey kadın var Biden etrafında, ama bu onları erkeklerden ayırmıyor ya da farklılaştırmıyor. Öbürleri ne gibi pisliklere imza atıyorlarsa bunlarda aynı pisliklerin içindeler.