Scoutinge önemli yatırımlar yaparken ülkemiz takımlarının içinde istisnalar hariç diğer birçok takım bu konuda adım atmaktan, yatırım yapmaktan uzak duruyorlar.

Dünyada birçok kulüp alt yapı ve scoutinge önemli yatırımlar yaparken ülkemiz takımlarının içinde istisnalar hariç diğer birçok takım bu konuda adım atmaktan, yatırım yapmaktan uzak duruyorlar.

Futbolun içinden gelmeyen ve futbol dünyasını iyi analiz etmeyen ve gelecek planlaması yapmaktan daha çok günü kurtarmaya çalışan birçok başkan veya yönetenlerin yaptıkları hatalar yüzünden bir çok takım ya borç batağına yada yerinde saymaya devam ediyorlar.

İşte PSV alt yapı çıkışlı ve pilot takımı Jong PSV patentli sadece örnek bir futbolcu olan 2003 doğumlu Johan Bakayoko’nun geldiği değer 42 milyon Euro ve gideceği nokta en az 75 milyon Euro

Bir Anadolu takımının belkide en az 3 veya 4 yıllık bütçesinden daha fazla bir getiri kulübüne

Ekonomik sıkıntıların bütün kulüpleri derinden etkilediği günümüzde kulüplerin bu konularda yatırım yapmaktan ve işinde bilgi sahibi alt yapı ve scouting alanında profesyonel doğru futbol adamlarına yönelmekten ve futbol alanındaki teknolojik gelişmeleri takip etmekten başka şansı kalmadığını bilmeleri gerekiyor.

Bu yüzden bizim Antep’te çok meşhur olan deyim

“Ekmeği ekmekçiye ver,bir ekmek de üste ver.”

bu sektördeki karar verici yöneten tarafındakilere çok güzel bir örnek teşkil ediyor.

Anlamı

Verilecek ücret ne kadar çok olursa olsun,her iş uzmanına yaptırılmalıdır.

Samsunspor

İstisnalar içerisindeki kulüplerin başına tesisleşme konusundaki attığı adımlar ve alt yapı konusunda Avrupanın en iyilerinden biri olan Fransa’nın Toulouse ve Belçika’nın KRC Genk kulüpleri ile yaptıkları teknik adam eğitimi,futboldaki teknolojik yenilikler ve eğitimlerin alt yapıya entegre edilmesi konusunda yaptıkları iş birliğinin karşılığını çok kısa zamanda alması muhtemel olan Samsunspor’u yazabiliriz.Burada bir çok kesim transfer hataları nedeni ile başkan Yüksel Yıldırımı eleştirse de bana göre alkışlarım en büyüğünü ve takdiri hak eden başkanlardan birisidir.

ALİ GÜNEŞ

TEKNİK DİREKTÖR

Futbol ailesinin içinde olan ( sesiz ) futbol adamlarının veya sporseverlerin bu konudaki yorumları veya bakış açıları ne acaba merak ediyorum.