Kapısını çalacak kimsesi bulunmayan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı ziyaret ederek, Kurban Bayramı'nın anlamına uygun yardımlarda bulunmayı unutmamalıyız..

İslam alemi olarak; Gazze’li çocukların babaları önünde, babaların çocukları önünde Siyonist İsrail devleti tarafından kurban edildiği, evleri, barkları başlarına yıkılıp yurtlarından sürüldüğü ve ne hazindir ki, dünya ile birlikte ellimiz koynumuzda sadece buğuz ederek seyrettiğimiz bir “Kurban Bayramını” ve “Babalar Gününü” acı ve gözyaşı ile idrak ediyoruz.

Gazze’de kurban verdiğimiz çocukların dökülen masum kanları, Allah için kesilen kurbanların ve Kabe'de, Arafat'ta, Müzdelife'de yapılan duaların hürmetine bu Kurban Bayramı'nı, Türk-İslam âleminin ve tüm insanlığın esenliğine vesile kılmasını Cenab-ı Haktan niyaz ediyor, “Hayat Koçları” olan başta şehid, gazi ve engelli kardeşlerimizin babaları olmak üzere, “Bihakkın Babaların Babalar Günü” nü kutluyor, merhum babamla birlikte ahirete irtihal eden babalarımızı da rahmetle anıyorum.

Umutlarımızın yeşerdiği, iyilik ve güzelliklerin filizlendiği toplumsal dayanışmamızın ve yardımlaşmanın arttığı mübarek bayramlarda büyüklerimizi, yakınlarımızı, komşularımızı ve dostlarımızı ziyaret edip geleceğimizin teminatı çocuklarımızı da bayrama özel hediyelerle sevindirmeliyiz.

Bayramlar milletimizin özel günleridir bu özel günde kapısını çalacak kimsesi bulunmayan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı ziyaret ederek Kurban Bayramı'nın anlamına uygun yardımlarda bulunmayı unutmamalıyız.

Özellikle kimsesiz, yetim ve sokakta kalmış çocukların yüzünü güldürerek gönüllerini almalı, yakınlarını bölücü teröre kurban veren şehid ailelerimizin yaşadığı burukluğa ortak olup onları teselli etmeli, Siyonist, Teoist, Budist, Ateist ve Haçlıların soykırım uyguladığı Filistinli, Doğu Türkistanlı, Arakanlı ve Keşmirli kardeşlerimizi ve Rus yönetimi tarafından baba ocakları üçüncü defa işgal edilen Kırım Tatar Türklerini asla hatırımızdan çıkartmamalıyız.

İnsanlık alemi; hep birlikte kan ve gözyaşını durduracak, barışı, adaleti, refahı, sevgi ve hoşgörüyü dünyaya hâkim kılacak, kısaca yeniden “Nizam ve Merhamet Medeniyetini” gerçekleştirecek “Kutlu Nesli” bekliyor!..

“Çokluk İçinde Birlik” ilkesiyle farklılıklarımızı çatışma nedeni olarak değil zenginliğimiz olarak görmeli, iktidarı ve muhalefetiyle, millet olarak tüm renklerimizle, bir ebru gibi birliğimizi pekiştirip, toplumsal uzlaşmamızı artırmalı, yaratılış ve tarihi sorumluluğumuzun gereğini yapıp, inşallah bir dahaki bayramlarda, barışa, adalete, refaha hasret kalan ve ekosistemi yok edilen insanlığı yeniden “Nizam ve Merhamet Medeniyeti” ile buluşturmalıyız.

Bu Kurban Bayramının son günü olan 19 Haziran, aynı zamanda Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti'nin ilk Başbakanı Fetali Han Hoyski’nin, 1920 de Ermeni Terör Teşkilatlarının ilki olan “Nemesis” adlı örgütün mensubu Aram Yerganyan ile Misak Kirkoryan adlı tetikçilerin yaptığı silahlı saldırıda şehid olduğu gündür.

Şehidimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyor, unutmayıp, unutturmuyor, Asala, PKK ve YPG nin evveli olan “Nemesis” adlı Ermeni Terör Örgütünü, günümüzdeki mensupları ile birlikte nefretle lanetliyoruz.

Kurban Bayramının simgesi olan paylaşmanın, yardımlaşmanın, dayanışmanın, hoşgörü, dostluk ve kardeşliğin pekiştiği, barışın esenliğin hâkim olduğu bir dünyada; Bayramlarımızın Bayram Olması Dileğiyle!..