Helak olmamak için ne yapmak gerekir? Diye Hz. İbrahim Peygambere sorarlar. Hz. İbrahim'de; Dua etmekten başka yapılacak bir şey yok cevabını verir.

 

KARDEŞ  KABELER…..!

Hz. İbrahim peygamberin Urfa'da doğduğu Mağaradaki makamında, sabah namazı ve ikindi namazı sonrası, günübirlik İbrahim Peygamber döneminden bugüne kadar  EVRADI FETHİYE ZİKİR duası aralıksız okunmaktadır.

 Hz. İbrahim Peygamberin kavmi azıttıkları için Cenab-ı Hak, Hz. İbrahim Peygamber'e kavmini helak edeceğini bildirir. Hz. İbrahim Peygamber; Allah’ın bu emrini, mahzun bir şekilde kavmine duyurur.

 Hz. İbrahim Peygamber'in halkı;  Helak olmamak için ne yapmak gerekir? Diye Hz. İbrahim Peygambere sorarlar. Hz. İbrahim Peygamber; Dua etmekten başka yapılacak bir şey yok cevabını verir. Herkes bu günkü okunan Evradı Fethiye duasını kesintisiz okumaya başlar.                

 Okunan bu dua Allah’ın hoşuna gider. Cenabı Hak; Hz. İbrahim Peygamber'e bu kavmini ve de bundan sonra gelecek olan halkını da helak etmeyeceğini, af edip bağışladığını bildirir. Halk, İbrahim Peygamber’e; Madem ki  Allah bizi af etti. Biz de bu bağışa karşılık Allah’a olan Şükranlarımızı nasıl bildirelim? Ne yapmalıyız derler?

 Hz. İbrahim Peygamber şu cevabı verir; öyle ki bu dua Allah’ın hoşuna gitti, biz de durmadan bu duayı okumaya devam edelim deyince, o günden bu güne Hz. İbrahim peygamber halkının bu duası, halen doğduğu Urfa’daki makamında, Evradı Fethiye ( Ret olup, fetih edilip açılan.)  Allah'a şükür ve şükran duası anlamında, o günden bu güne aralıksız olarak okunmaktadır.

 Urfalı Dede Osman Avni Hazretleri bir Hafız’ını, görevlendirip, bu duayı ŞAM’A kadar taşıttığı, kara yoluyla giden hacılar kafilesince ve İnş. Müh. Mehmet KÜÇÜK tarafından tespit edilmiştir.

 Avrupalı Akademisyenlerin Urfa’da yaptıkları araştırma neticesinde, Mekke’den önce  İLK KABEN’İN URFA’DA, Hz. ADEM Peygamber'in inşa ettiği gibi 15 Peygamberin İzine rastlanıldığına dair bulgulardan söz edilmektedirler.

 Şuan ki, Dünyanın ilk tapınağı Göbekli Tepe olduğu gibi, Dünyanın İlk KABESİ’NİN, Urfa’da Hz. ADEM Peygamberin İnşa ettiğine dair, bilgiler Avrupalı araştırmacıların gündeminde yer almaktadır.

Mekke’deki Kâbe’nin ilk yer tespitini Hz. Adem   peygamber işaretlemiş, İnşasını Hz. İbrahim peygamber yapmış, Hacer’i esvad taşını ise, Nebimiz Sallallah Aleyhi ve sellem sellem yerine koydurmuştur.

 Bu iki Nebilerin hayatı Urfa da geçtiğine göre, dünyanı ilk Kâbe’sinin de Urfa’da olduğu iddiaları akıllara yatkın gelmektedir.

Dünya İslam ülkeleri halkı; Hicaza gidilemez ise, Urfa’yı ziyaret etmek Hac ziyaretinden sayılır diye bir inanç taşımakta olunca. “URFA İKİNCİ HİCAZ ve Dünya Dinler Başkenti “ olduğuna göre, yetkililer;  Urfa’nın 7 sur kapılarını İslam Ülkeleri Hac ziyaretleri  için ardına kadar açık tutulmalıdır…!

Başta Dedik Ya…!

 KARDEŞ  KABELER …!