Lütfen yanlış anlamayın benim dostluğum gerçek dostlara sözüm söz pazara kadar değil mezara kadar dostluğum. Yeter ki yanım da nasılsa arkamdan da öyle olsun.

Beni rahatsız eden bir iki konuyu dertleşmek isterim...

Facebook sayfamda ki sayfa arkadaşlarımın sayısı bazen beş bini geçiyor bazen de kendiliğinden bu sayı düşüyor. Benim bilgim dışında... Hatta bazı arkadaşlarım bana "Beni arkadaşlıktan neden çıkardın" deyip bana kızgınlıklarını dile getirdiler.

Ben meseneden habire saçma sapan mesaj atanları engellerim inkar etmem. Boş insanı sevmem. Ergen ergen mesaj atmak hiç hoş değil. Hele hele çiçek, böcek... göndermek Allah akıl versin derim. Bu tür konuşmalar, mesajlar gereksiz. Adamın canı sıkılıyor çene yapacak adam arar. Ben dertleşmeyi, sohbeti sevsem de bu tür kişilere zamanım yok. Evim, çocuklarım, eşim, yazılarım ve derslerim yeterince zaman alıyor.

Ama içi dışı bir olan samimi dostlarıma çok kıymet veririm. Onlar benim baş tacım. Lütfen beni yanlış anlamayın benim dostluğum gerçek dostlara sözüm söz pazara kadar değil mezara kadar dostluğum. Yeter ki yanım da nasılsa arkamdan da öyle olsun.

Hepimiz eksik doluyuz hepimiz ha bire hata yapıyoruz ama lütfen empati yapalım. Kalp kırmayalım, bencil olmayalım. Özür dilemesini bilelim.

İkinci konu kitap isteme ben gönüllü birçok il, ilçe, köye kargo parasını da vererek gönderdim yıllarca. Eşim, dostum dediklerime bir değil on kitabı birden gönderdiğimi ya da elden verdiğimi bilirim. Hediye en güzel şey özellikle kitap sevene, okuyana, değer verene verdikçe çok mutlu oluyorum.

Ama bir gerçek var ki kargo paraları ve yayınevi fiyatları çok yükseldi... Ortada büyük bir emek var. Göz nuru, akıl nuru yılların emeği... bilen bilir. Aylarca, yıllarca emek vererek bir kitap doğuyor. Yazmak kolay gibi görünse de aslında çok zor bir sanat.

İnsanları kırmak, üzmek, laf kavgası beni hep çok üzer. Bu tür konuşmalardan da hep kaçtım hayatım boyunca. Çok şükür sabrım da var ama emeğe değer vermek gerekir öyle değil mi?

Ben on dört kitabımı da kendim zor şartlarda çıkardım. Bazen eşimle, çocuklarımla bile bu yüzden sorunlar yaşadım. Onlara da kızamıyorum. Çünkü onlar da haklı. Kim kitaba değer veriyor kim kitap okuyor ki... Ama arsız gönül yazmaya doymuyor. Yazdıkça yazasım geliyor işte.

Bundan sonra sizden ricam ister kendinize ister sevdiklerinize hediye olarak düşünürseniz benden kitap isteyen olursa meseneden mesaj atar, seçtiği kitabı belirler. Şiir, hikâye, aforizma, masal hangilerini isterse IBAN noma kitap başına 200 TL gönderir ben de memnuniyetle kitabımı yollarım. Bir çay bir kahveye verilen değer kitaba verilmiyor. Hep bedava olmuyor işte.

Evimde biriken binlerce kitap var. Ve bilgisayar da beni bekleyen kitaplarım var. Sponsor şanssım hiç olmadı. Ne belediye ne zengin bir iş adamı kitabımı basmadı.

Şimdiye kadar benden Facebook sayfa arkadaşlarımdan kitap satın alan on değil beş arkadaşımı geçmez ama ben yine de içimdekileri yazayım meseneden benden bedava kitap istemeyin lütfen isterseniz de parasını da düşünün ben de yeni kitaplarımın masrafını çıkarayım. Okuyan ve gönül dilimi anlayana sonsuz teşekkürler.

Fatma Özger Bilgiç