Valilik, Kaymakamlık, Belediye ve Üniversite ile koordineli bir şekilde çalışılsaydı 5 yıldır atıl bırakılan bu makam Şanlıurfa’yı kültür turizmin başkenti yapardı.

Ş.Urfa İl Kültür Ve Turizm Müdürü 5 yılda ne yaptı?

Kocaman bir HİÇ yaptı… Aydın ASLAN, aslında memlekete ihanet etti!

Nasıl mı?

Göreve geldiği günden bu güne sadece masa başında klişeleşen  şu cümleyi kurdu “ Kültür ve Turizm Başkenti, Medeniyetler şehri”

Peki;

Şanlıurfa kültürü adına ne yaptı?

Şanlıurfa turizmi adına ne yaptı?

Şanlıurfa medeniyeti adına ne yaptı? Neler kazandırdı?

Ya da var olan neyi koruyabildi?

Başta okudunuz ya kocaman bir HİÇ…

Görev ve sorumlulukları gereği hareket etmemenin sonucu;  güzel sanatlar alanında, kültür varlıkları ve müzeler alanında, kütüphaneler alanında, ören yerlerinde ki işletmelerin denetimi  alanında, ve en acısı da tanıtım ve personel alanında ilgisiz bir yönetim anlayışının getirmiş olduğu son durum, duyarlı vatandaşlar ve sanat severler tarafından, gazetemiz haber merkezini sıkça meşgul etmekte.

Valilik, Kaymakamlık, Belediye ve Üniversite ile koordineli bir şekilde çalışılsaydı 5 yıldır atıl bırakılan bu makam Şanlıurfa’yı gerçekten kültür ve turizmin başkenti yapardı.

Tarihi ve arkeolojik değerlerimiz birer metruk yapıya dönüşmüş durumda birçoğunun yolu bile yok, hayvan barınağı ya da tinerci yatağı konumunda.

Koruma kurulu kararları uygulanmayan ilimizde koruma kültüründen de bahsetmek zaten olmaz, hak getire!

Halk ile idareci arasında köprü vazifesi gören biz gazeteciler, yerli ve yabancı ziyaretçilerin görüş, öneri ve şikayetleri doğrultusunda, gündeme getirdiğimiz haberleri dikkate almayan; verilen yetkilerle makamı etkisizleştirmeyi başaran, Şanlıurfa’yı sadece geçiş güzergâhı haline getiren Şanlıurfa İl Kültür Müdürlüğü, önemli destinasyonların sahibi olan bu memlekette destinasyon sadakatini sağlayamamayı da ne yazık ki başarmıştır.

Kültür Yolu Festivaline Müzeden Darbe..  Ücretsiz olan festivalden ücret alınıyor!

İlimizde gerçekleştirilen ve çokta sönük geçen kültür yolu festivali kapsamında Şanlıurfa arkeoloji müzesinde ki girişi ücretsiz olan sergileri gezmeye giden vatandaşların sözde sorumlu olan personeller tarafından büyük bir saygısızlıkla karşılanmaları ve ücret ödemeleri ise tepkilere neden olmuştu.

 Festival kapsamında ücretsiz etkinlikler, il müdürü Aydın ASLAN’ a bağlı birimlerin denetimi ve kontrolünün sağlanmamasından ötürü müze kaderine terk edilmiş, başı sonu belli değil, vatandaş müze ve festival hakkında danışacak yetkili bulamıyordu. Personel saygısız bir şekilde elinde çay yudumlayarak avara kasnak misali ulusal ve uluslar arası misafirlerin bulunduğu ortamda Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığını temsil eden personeli olamaz!

Vatandaş Şanlıurfa Valimiz Hasan ŞILDAK’ tan bir an önce İl Kültür Müdürlüğüne ve Arkeoloji müzesine adli ve idari soruşturmanın başlatılmasını, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri ERSOY’ dan ise ilimize müfettiş gönderilmesini bekliyor.

Adı sıklıkla şaibelerle, yolsuzlukla ve usulsüzlükle anılan Şanlıurfa arkeoloji müzesinin bir an önce müfettişler tarafından incelenmesi ve personele vatandaşla konuşma dersi – halkla ilişkiler eğitimi – kamu personeline vatandaşa karşı davranış vs dersi verilmesi,  Şanlıurfa turizmi adına önemli bir katkı olacaktır. Aksi taktirde müdür Celal ULUDAĞ’ın çok işi var, müze ile uğraşacak zaten zamanı yok!..