Ne gibi şikâyetlerle karşı-karşıya kalacağız, birçok şeyi beklediğimiz gibi bunu da bekleyip göreceğiz. Şimdiden “YAZIN ADIYAMAN’DA YAŞANMAZ” sesleri geldi
Dedik ki; Enkaz kaldırma çalışmalarından sonra, ortada bırakılan moloz yığınları halkımızın sağlığını tehdit diyor. Başta KANSER hastalığı olmak üzere birtakım hastalıklara davetiye çıkartıyor, çocuklarımızın sağlığıyla oynamayın!
Vekilimiz, ABDURRAHMAN TUTDERE bu konuyu TBMM’ sine taşıyıp bilimsel verilere dayanarak dedi ki; “Eğer tedbir alınmasa deprem bölgesinde yaklaşık 352 bin 882 kişi önümüzdeki 5-10 yıl içerisinde KANSERDEN ölecek”
Kimse umursamadı!
Üstelik denildi ki; “Biz bu molozları kaldırıp şehir güzel görünsün diye, mıcır dökemeyiz. Devletin çöpe atacak 20-30 milyonu yok”
Böylece, böyle bir dönem de vatandaş, ikinci bir afetle karşı karşıya bırakılıp, sosyal devlet anlayışı hiçe sayılarak ASBESTLE gelecek KANSER hastalığının kucağına atıldı!
Şimdi bakıyoruz; Aha İlkbahar, arkasından ADIYAMAN’IN sıcakları, yaz geliyor. Bu moloz yığınları insanların içini karattığı gibi, yazın sıcağı ve esintisiyle etkisini daha fazla gösterecek, havaya karışacak ASBEST ile başta KANSER olmak üzere birçok hastalığı soluyacağız!
Yazın, ne gibi sıkıntılarla, ne gibi şikâyetlerle karşı-karşıya kalacağız, birçok şeyi beklediğimiz gibi bunu da bekleyip göreceğiz. Şimdiden “YAZIN ADIYAMAN’DA YAŞANMAZ” sesleri gelmeye başladı bile!
ŞEHİR HASTANESİ:
Her iki vekilimiz Av. MUSTAFA ALKAYIŞ ve Dr. İSHAK ŞAN, SAĞLIK BAKANINA teşekkür ettiler.
NEDEN Mİ?
SAĞLIK BAKANI Dr. FAHRETTİN KOCA’NIN ADIYAMAN'A olan özel ilgisi ve ADIYAMAN için 750 yatak kapasiteli ŞEHİR HASTANESİ “PLANLANMASI” sözünü verdiği için.
İyi niyetlerinden hiçbir şüphemiz olmadığı vekillerimiz ve sayın bakan, ADIYAMAN'I hatırladıkları için, önemli bir konuya parmak bastıkları için sağ olsunlar.
Bakın bizler, 82. Yıl ve Devlet Hastanesinin kapatılıp şehrin bir ucuna yapılan 400 yataklı hastaneye bu kentin mecbur edildiğini, daha ilk başlarda hep dile getirdik, tüm eleştiri ve önerilerimizi yaptık, dinlenmedi hep pembe tablolar çizildi!
DEDİK Kİ; Birçok konu da olduğu gibi bu memleket sağlıkta da istenilen yere gelemedi. Hastanenin yer seçimi isabetli değil, gidiş-gelişler, acil bölümünün tek olması, park sorunu gibi birçok sıkıntıları dile getirip mutlaka en kısa zamanda bu kente yeni bir Devlet Hastanesinin yapılmasını gündemde tutmaya çalışırken;
O günün siyasileri, sağlıkta ADIYAMAN’DA devrim yaptıklarını, bu kentin 15-20 yıllık sağlık sorununu şimdiden planlayıp çözdüklerini söylerken;
Çiçeği burnunda ki vekillerimiz dünü yalanlar gibi bir takım gerçekleri ortaya koyup, ADIYAMAN’IN şehrin bir köşesinde bulunan EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ’NE mahkûm edildiğini kabul edip, ADIYAMAN'IN acilen “farklı “LOKASYONLARDA” şehrin değişik yer ve mevkilerinde hastane ihtiyacı olduğunu, bu nedenle birtakım önlemlerin alınmasının gerektiğini belirterek, yeni hastaneler yapılması için girişimlerde bulunduklarını belirtiyorlar!
ADIYAMAN'IN sağlıkta ki bu sıkıntısını iyi “TEŞHİS” eden, her iki vekilimiz bu nedenle bir takım girişimlerde bulunup SAĞLIK BAKANIN’DAN 750 yatak kapasiteli ŞEHİR HASTANESİ sözünü almış olduğunu belirtiyorlar.
Dileğimiz, bu işi iyi takip edip kısa bir dönem içerisinde bu memleketi hastane konusunda rahata kavuşturmak. ADIYAMAN sabırlıdır, bu 3-4 yıl içerisinde bu hastanenin temeli bile atılsa bu memleket size saygı duyar, bu hizmetinizi yıllarca unutmaz, sizleri saygı ve minnetle anar!