Adıyaman’ın yüzölçümü 7614 KM2‘dir. Yüzölçümünün 320.000 hektarı, Buğday, Pamuk, tütün, mısır, Besni Üzümü, Fıstık başta olmak her türlü tarım ürünlerinin yetiştirilmesine elverişli tarıma alandır. 

Türkiye’de üretilen petrolün yüzde 25’i Adıyaman’da üretilmektedir. İl sınırları içinde zengin bakır, demir, krom, kömür, manganez, mermer yatakları var. 

Türkiye’nin en büyük gölü olan Atatürk Barajı’nın rezervuar alanı 81.700 hektardır. Bu alanın yüzde 60.12’sini oluşturan 49.118 hektarı Adıyaman ili sınırlarındadır.

Dünyanın 8. Harikası olarak kabul edilen Kommagene Medeniyetine ait tarihi eserlerin üzerinde yer aldığı Nemrut Dağı Adıyaman sınırları içindedir. 

Dünyanın, bilinen ilk köprüsü olan Cendere köprüsü Adıyaman sınırları içindedir. 

Adıyaman, sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginlikleriyle, yerli ve yabacı turistler için büyük bir cazibe merkezidir.  

Ünlü ekonomi dergisi Forbes’in “Beşeri Sermaye ve Yaşanabilirlik, Marka Becerisi ve Yenilikçilik, Ticaret Becerisi ve Üretim Potansiyeli, Erişilebilirlik” kriterlerini ölçü alarak yaptığı araştırmada Adıyaman 81 il arasında 70. Sırada yer almıştır.

Adıyaman’ın sahip olduğu tarih ve kültürel zenginliklerin, yeraltı ve yer üstü zenginliklerin yarısına bile sahip olamayan Adıyaman’ım komşu illeri Malatya 28., Gaziantep 33. Kahramanmaraş 51., Şanlıurfa 55., Diyarbakır 65. Sırada yer almıştır. 

AKP, Kasım 2002-Haziran 2018 arasında yapılan seçimlerde büyük bir Meclis çoğunluğu ile tek başına iktidara geldi. 18 yıldır Türkiye’yi yönetiyor.

Kasım 2002-Haziran 2018 arasında yapılan seçimlerde Adıyaman’ın toplam 5 milletvekilinin 4’nün AKP kazandı.  

Soruyorum:
Adıyaman bu durumda olmayı hak ediyor mu?

Adıyaman’ın bu durumda olmasının sorumlusu kimdir?

İktidarıyla muhalefetiyle genelde ve yerelde Adıyaman’ı yönetenlerin, Adıyaman halkına verdikleri sözlerini tutmamaları mıdır?

Adıyaman halkının, iyi yönetilme, zenginleşme, kalkınma ve gelişme peşinde koşmaması mıdır?