Cezaevi şartlarında böyle birliktelik sağlamak için bireylerin şuurlu Ülkücü olması kadar yöneticinin de insan psikolojisini iyi bilmesi adil olması gerekir

YAPRAK DÖKÜMÜ DEVAM EDİYOR. Cihat Coşkuntuna

1978 Ulucanlar cezaevi 2. Koğuşun sağ taraf cam kenarında 15 liler dediğimiz Atatürk lisesinin ülkücüleri yatmaktalar. Angara sıhıyedeki Toros sokak daki bir eve yapılan polis baskınında orda yakaladıkları kim varsa hepsini emniyete götürüp işkence faslından sonra 15 kişinin tutuklandığından 15 liler diye tanınınırdılar

Evde çok sayıda battaniye çıktığı için Atatürk lisesine de yakın hemen örgüte takmışlardı. Oysa polisin ve herkesin gözünden kaçan bir ev adresi çıkmıştıki bu adresin ne kadar önemli olduğunu yedi sekiz ay sonra anlaşsada iş işden geçmişti. Bahçelievler 15. Sok. 56 / 2

Bu gruba Ercan Koç ve Cavit Karagoz ün başkanlığında kendi içlerindeki hıyareşiyi korumaktaydılar. Ayrıca cürüm olmanın hasretiyle birlik ve beraberliklerini korumaya çalışan bir yapıları vardı. Yada ben öyle gözlemliyordum.

Yemeklerini beraber yerler çoğu zaman beraber voltaya çıkarlar, bazı akşamlar yat saatinden önce yüksek sesle neşeli şarkı ve türküyle devam eden proğramları Hey on beşli onbeşli adlı Tokat Türküsüyle yat saatini verirlerdi.

Tabiki cezaevi şartlarında böyle birliktelik sağlamak için bireylerin iyi ve şuurlu Ülkücü olması kadar yöneticininde kitle insan psikolojisini iyi bilmesi aynı zamanda adil olması gerekmektedir.

Angara Atatürk lisesinin Ülkücülerini 15 kişiyle sınırlamak yanlış olur. Bun lar madalyonun ceza yüzüydü daha sonra Rahmetli Sacit Çeyiz İbrahim Çifci, Abdurrahman Pala, Şükrü Gülez Turgut bakırel benim şahsen tanıdıklarımdır.

Bu grubun en renkli kişisi bence Necdet Çakır ve Mustafa Debioğlu ydu

Hemen hemen hepsiyle samimi bir arkadaşlık kursamda şakalarımı ve fikirlerimi söylesemde Rahmetli Mustafa Balcı ayrı bir kişiliğivardı bilgi birikimi çok güzel yetiştirmiş kendini, bunu siyasi tartışmalarımızda belli ederdi. Cezaevi sonrası Mustafa Balcı abisi ilhamiyle şehit olduğunda bu grubun ilk acısıydı .daha sonra Sevgili Yavuz öbekci ile devam eden yaprak dökümü Aslan Ali çelebiyle de son bulmadı bulamayacaktı. Çünkü mevsim artık Son bahar Yaprak dökümü devam ediyor.

İşte böyle bir grubun içinde sessiz ve efendiliğiyle göze çarpan Cihat Çoşkuntuna da yürümüş sonsuzluğun sahibine, git kardeşim Sacit Çeyiz Mustafa Balcı , Yavuz öbekçi Kürşat Ata nın huzurunda karşılayacaktırlar. Rabbim seni cennetinde sevdiklerinle buluşturur inşallah.

Şahin Gülhan 07. 08. 2024. ALANYA