YENİ SİYASi DÖNEM VE ALAN KAYMALARI !

Bu güne kadar aday olanlar ile, yine bugüne kadar seçimlere giren bir siyasi kimliğin iktidar olacak bir siyasi fırtınayı başlatabilmesi mümkün görünmüyor.

Abone Ol

YRP ( Yeniden Refah Partisi ) Ak Parti’nin değil aslında Sadet Partisi’nin rakibidir.

Daha doğrusu AK Parti’nin değil eski Refah Partisinin Erbakan döneminin oylarının peşindedir.

Ak Partinin Erdoğan sonrası dağılacağının hesabını yapıyorlar ve Erbakan’ın siyaset alanında tapuladığı mirasının peşindeler.

Ak Partiyi iktidar yapan oy potansiyelinin kendi şemsiyeleri altında toplanamayacağını hem sosyolojik ve hem de kendi fikri konumları dolayısı ile bunun mümkün olmayacağını onlarda çok iyi biliyor.

1 Nisandan sonra yıl sonuna kadar, iktidar olacak “siyasi parselde” sahipler çok büyük ihtimalle yenilenecek. Ve elbette iktidar olabilmek için komşu parsellerden de bu durumda yeni oluşuma geçişler olacak.

Küçük partiler kendi ufak parsellerinde kimlik iddialarını devam ettirecekler. Demokrasi tekerinin balans ayarı için janta takılan o küçük balans kurşunları misali kimlik iddialı bu küçük partilere de her zaman ihtiyaç olmuştur.

Yeni Cumhurbaşkanı adayı yeni partisi ile gelecek !

Bu güne kadar aday olanlar ile ve yine bugüne kadar seçimlere giren ve halkın terazisine çıkan bir siyasi kimliğin iktidar olacak bir siyasi fırtınayı başlatabilmesi oldukça zayıf ihtimal. Çünkü örneği yok.

Kuram değişmeyecek !

Kurulur kurulmaz hızla büyüyecek ve ilk seçimde iktidar olacak bir siyasi fırtına yeni yüz ve yeni iddialar ve de “güven” erozyonuna uğramamış bir isimle ancak bir çekim alanı oluşturabilir.

Aksi durumda Türkiye büyük bir siyasi kaosa yelken açar.

Seçim sonrası kongre hesapları yapan CHP, dağılacağı ve eridiği konuşulan İYİ Parti, Erdoğan’ı kurtarıcı ilan eden MHP ve Erdoğan’ın son seçimi olduğunu iyi bilen AK Parti…

Hangisinde yeni bir heyecan, yeni bir hikaye ve Türkiye’nin iç ve dış sorunlar yumağını omuzlayacak ve çözecek hal var?

Hangisinde yepyeni halkı ardından sürükleyecek siyasi yüzler var ya da kaldı?

En önemlisi de vatandaşta bu partilerin bu halleri ile mevcut sorunları çözeceklerine ve Türkiye ‘yi ayağa kaldıracaklarına dair bir güven kaldı mı?

Hem zaten artık “kitle partisi” olarak partisinden memnun olan ve vazgeçmeyecek seçmen de kalmadı sayılır.

Hakkı Şafak Ses