Eski Kültür bakanı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu Ankara’da sağlık sorunları nedeniyle ameliyat oldu.

Kamuoyuna duyurulmayan fakat gazetemiz haber servisine ulaşan bilgilere göre bir süredir rahatsız olan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu Ankara’da hastanede bir operasyon geçirerek ameliyat oldu.

Irak Kerkükten Nesrtin Erbil haberi alınca Yalçın topçu’ya şiir yazdı.

Hastanede Nesrin Erbili’in şiirinden dolayı çok duygulandı.

Türkmenlinden Yalçın Topçu'ya geçmiş olsun şiiri

Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı , Kültür Turizm eski Bakanı Yalçın Topçu'ya Türkmenlinden geçmiş olsun şiiri geldi. Hastanede tedavi gören Topçu 'Irak Türkmenlerinin sesi Nesrin Erbil'in benim için kaleme aldığı 'bu dizeler beni çok duygulandırdı' dedi.

Bir süredir tedavi gören Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı , Kültür Turizm eski Bakanı Yalçın Topçu'ya geçmiş olsun dilekleri yapılırken en ilginci  Irak Türkmenlerinden geldi. Nesrin Erbil, Topçu'ya gelmiş olsun dileklerini dizelere döktü: İşte o dizeler:

Sen her zaman bizimle, gönlümüzde yaşarsın

Haksız operetlerden kınayan kayıransın

Selam Türkmenliden Yalçın Topçuya selam

Sen haksızlığa duvar sen teselli sen cansın

Hasta yatağından dizeleri duygulanarak okuyan Yalçın Topçu ise şunları söyledi:

"Kendisi benim için Türkmen beyinin asıl kızı ve  Han abla olan Irak Türkmenlerinin sesi Nesrin Erbil’in  benim için kaleme aldığı bu dizeler beni çok duygulandırdı. Çok teşekkür ediyor ve Han ablamın şahsında dualarında olmak dileklerimle tüm Türkmenlindeki kardeşlerimi saygı ile selamlıyorum." Dedi.

Zeynel Abidin KIYMAZ: Yalçın Topçu dava adamıdır

GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu’nun ameliyatı sonrası yaptığı açıklamada Topçu’nun örnek bir dava adamı olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

Çok değerli dostum, ağabeyim, Sayın Cumhurbaşkanı Başdanışmanımız Yalçın Topçu ömrünü vatan-Bayrak-Millet davasına adamış bu uğurda ömür tüketmiş bir büyüğümüzdür.

Biraz geç öğrendim ameliyat olduğunu.

Kendilerine geçmiş olsun diyor acil şifa diliyorum.

Fehmi Çalmuk (gazeteci): Acil şifa diliyorum

Nihat Çiftçi ^HALKIN İSTEDİĞİ YERDE DURUYORUZ' Nihat Çiftçi ^HALKIN İSTEDİĞİ YERDE DURUYORUZ'

 Ailesi olarak ömrünü Anadolu kıtası büyüklüğündeki dava taşını gediğine koyma mücadelesi veren muhterem bakanımız, değerli büyüğümüz Yalçın Topçu Beyefendi'ye geçmiş olsun der, Rabbimden acil şifalar niyaz ederiz. 

Yaşar Yıldırım (MHP Genel başkan Yardımcısı): Acil şifa diliyorum.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu’nun sağlık sorunları nedeniyle ameliyat olmasına üzüldüm.

Kendisine geçmiş olsun diyor acil şifa diliyorum.

Ahmet Aydın (Ç.S. Güvenlik bakan yrd.) : Acil şifa diliyorum

Cumhurbaşkanı Başdanışmanımız Kültür eski bakanı Yalçın Topçu’ya acil şifa diliyorum.

Bürokrat olarak özellikle Türk dünyasına yönelik çalışmalarıyla öne çıkan bir isim. Milletimizin yetiştirdiği değerli bir develet ve dava adamı

değerli dostumuz, sağlığına kavuşup bir an önce bir araya gelmeyi arzu ediyorum.

Mehmet Ali Cevheri (AK parti Şanlıurfa Milletvekili):  Tez günde iyileşmesini diliyorum.

AK parti Şanlıurfa milletvekili Mehmet Ali Cevheri Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu’nun rahatsızlığı nedeniyle ameliyat olmasından dolayı üzüldüğünü ve acil şifa dilediğini belirterek şunları söyledi ’ milli meselelerde duyarlılığı, duruşu ve çalışmalarıyla göz dolduran kültür eski bakanımız, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu değerli bir devlet ve dava adamı olarak her zaman milletinin devletinin hizmetinde olmuş bir büyüğümüz. Çok değerli arkadaşım kadim dostuma Acil şifa diliyorum.

Haber: GAP olay

Editör: Zeynel abidin Kıymaz