Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, beraberinde AK parti Adıyaman milletvekili Av.Mustafa Alkayış, AK parti Adıyaman İl başkanı Bülent Kaplan, GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, STK Platformu üyeleri ve basın mensuplarıyla birlikte indere deprem konutları inşaat alanlarını gezdiler.

Vali Dr.Osman varol ve beraberinde ki heyet Emlak Konut tarafından Adıyaman merkez İndere bölgesinde yapımı süren kalıcı deprem konutlarının mevcut durumu ile alandaki sosyal donatılar ve yapılmakta olan alt ve üst yapı projelerinin durumlarıyla ilgili bilgiler aldılar.

Emlak Konut yetkilileri tarafından Emlak konut çalışma ofisinin bulunduğu Karadağ'da sosyal donatı toplantı salonunda yapılan bilgilendirmenin ardından Vali Dr. Osman Varol, İndere bölgesinde yapılmakta olan kalıcı deprem konutlarının geldiği aşama hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

İndere Kalıcı Deprem Konutları Bağlantı Yolları:

İndere bölgesinde yapımı devam eden Kalıcı Deprem konutlarına ulaşımı sağlayacak yeni yolların asfalt çalışmaları hızla devam ediyor.

Yalçın Topçu 'Allah(C.C.)ın laneti itrail ve Partnerlerine olsun' Yalçın Topçu 'Allah(C.C.)ın laneti itrail ve Partnerlerine olsun'

Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, Milletvekili Sayın Mustafa Alkayış ve STK Platformu üyeleri ile birlikte İndere kalıcı deprem konutlarına giden yolda yapılan asfalt çalışmalarını yerinde inceleyerek devam eden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Vali Varol İndere'de Yapımı devam eden kalıcı deprem konutlarının alt yapı çalışmalarını güçlü bir şekilde azimle sürdürüyoruz, konutlarımızın ulaşımını sağlayacak yeni yolun hayırlı olmasını diliyoruz dedi.

Vali Dr. Osman Varol, beraberinde AK parti Adıyaman  Milletvekili Sayın Av.Mustafa Alkayış, STK Platformu üyeleri ve basın mensupları ile birlikte Emlak Konut tarafından Adıyaman merkez İndere bölgesinde yapılmakta olan kalıcı deprem konutlarını inceleyerek konutların geldiği aşama ve devam eden çalışmalarla ilgili bilgiler almanın yanı sıra, yapımı tamamlanan bitmiş örnek daireleride gezerek geziye katılan stk ve basın mensuplarına örnek daireler tanıtıldı.

Burada örnek daire gezilirken Vali varol sitelerde kulllanılan asansörler hakında da bilgiler veirirken Asansörlerin Emlak konut bünyesinde kurulan bir şirket tarafından kendi öz kaynaklarımızla üretildiği ve yüksek teknoloji içerdiğine dikkat çekti.

Vali varol :

▶️ Merkez İndere Köyü mevkiinde 2000 dönüm arazi üzerinde inşa edilen afet konutları;

▶️ 826 Blok

▶️ 16.467 Daire

▶️ Her bir daire 105 metre² alandan oluşmaktadır.

İlimiz merkez İndere bölgesinde tünel kalıp sistemiyle inşa edilen kalıcı deprem konutlarımız yalnızca bir inşaat projesi değil, aynı zamanda kadim şehrimizin yeniden doğuşunun ve umudun simgesidir.

Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeden güvenli ve sıcak yuvalarına bir an evvel kavuşturmak için gayretli çalışmalarımız aralıksız bir şekilde devam ediyor dedi.

Gafari İzci: Süleyman Cami için teşekkür ediyorum

Adıyaman Sivil toplum kuruluşları platformu başkanı Gafari izci'de yapılan çalışmalalrı yerinde görmekten duyduğu memnuniyeti ifade ettikten sonra proje içerisinde büyük bir cami yapılacak olmasına çok sevindiğini ifade etti.

Mustafa Alkayış (AK Parti Milletvekili): Yeni bir adıyaman inşa ediliyor.

Adıyaman valisi Dr.Osman Varol'la beraber indere mevkiinde Emlak konut inşaat alanını gezen AK parti Adıyaman milletvekili Mustafa Alkayış 'Adıyaman'da hızlı bir şekilde inşaat çalışmalalrı devem ediyor. devasa inşaatlarla adıyaman yeniden inşa ediliyor.

devletimiz kimseyi aç ve açıkta bırakmaz. 

Yakın bir zamanda tamamlanacak konutlara vatandaşlarımzı yerleşecekler. 

Burada bu çalışmalalrın bu boyutta ilerlemesinde büyük emeği olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Çevre şehircilik bakanımıza, Sayın Valimize TOKİ ve Emlak konut çalışanlarına teşekkur ediyorum' dedi.

Zeynel Abidin Kıymaz ' EMLAK KONUTUN EN BÜYÜK PROJESİ ADIYAMAN'DA

Adıyaman Valisi Dr.Osman varol'un bilgilendirmeleri sonrasında GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz yaptığı gezi değerlendirmesinde İndere mevkiinde emlak konut öncülüğünde yapılan inşaat sanırım Emlak konutun tarihinde yaptığı en büyük proje olsa gerek.

Burada Türk muhendis ve işçilerinin kısa zamanda neler başarabildiğine şahit olduk.

Asrın felaketi sonrası yeniden ayağa kalkma toprlanma çalışmalalrında barınma sorununun çözümü en önemlisi.

Adıyaman Valisi Dr.Osman Varol'un siivil toplum kuruluşları ve basını bilgilendirme çabasını takdirle karşılıyorum. Demokrasinin güzelliği burada, burada her soruya cevap veriliyor. başka sorusu olan varmı? diye soruluyor dedi.

Haber: GAP olay

Editör: Zeynel abidin Kıymaz