Değerli yurttaşlarım,

Sokaklar güvenli olmaktan çok uzak. uyuşturucunun ve suçun pençesindeki binlerce lümpen şehirlerimizin güvendiğini tehdit ediyorlar insanlara korku salıyorlar.

İstanbul’da on mafya grubunun kontrolünde olan 15-25 yaş arası 1000 tetikçi cinayet dahil her suçu kolaylıkla işliyorlar.

Ülkemizi dolduran 13-14 milyon sığınmacı ve kaçak ise suç ve güvensizlik ortamının daha da tırmanmasına yol açıyor. Uyuşturucu, sanal kumar ve yasa dışı bahisin oluşturduğu kara para suç örgütlerinin güçlenmesini ve toplumu tehdit etmesini sağlıyor.

Babalar kızları anneler oğulları için korkuyorlar. Kadınlar belirli bir saatten sonra eve sokağa çıkmaktan korkuyor. Şiddet sokaklarda olan bir görüntü haline gelmiş durumda.

Devlet gücüne, polise mukavemet eskiden düşünülmez iken artık sıradanlaşmış bir hadise. Eskiden sadece Terör örgütlerinin elinde olan makinalı tüfekler artık suç örgütlerinin polise mukavemette kullandıkları silahlardan birisi.

İşte böyle bir ortamda insanlar haklı olarak bu korkudan nasıl kurtuluruz nasıl güvenli şehirler de yaşarız sorusunu soruyorlar.

Türkiye’nin ve şehirlerimizin güvenliğinin sağlanması hiç zor değil.

Bu amaçla alınması gereken önlemleri şu başlıklar altında toplayabiliriz:

1.Sınırlarımızın güvenliği için askeri tedbirler,

2.Kolluk kuvveti tedbirleri.

'KUZEY ÇEVRE YOLU’’ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR 'KUZEY ÇEVRE YOLU’’ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

3.Yargısal tedbirler.

4.Okullarda alınacak tedbirler.

5.Ailelerin alacağı tedbirler.

6.Kamuoyu farkındalık ve denetimi (sosyal medya, basın, arkadaş, mahalle) Bu önlemleri alınca şehirlerimiz tekrar hepimiz için güvenli yerler olacak.

Özetle,

Öyle bir Türkiye istiyorum ki,

1) Sınırlarına mayın döşenmiş olsun ve bir kişi dahi izinsiz bu ülkeye giremesin,

2) Sınırdaki birliklerine izinsiz geçişlere karşı silah kullanma yetkisi verilsin,

3)Polisin sayısı, yetkisi ve eğitimi artırılsın, narkotik ve organize suç ile mücadeleye daha fazla kaynak ayrılsın,

4)İstanbul’da kentin suç oranının yüksek olduğu yerlerinde polis özel harekat birlikleri konuşlandırılsın. Ve polis özel harekatın şok müdahale timleri ile sahada hakimiyet sağlansın.

5)İstanbul’da polisin girmekten uzak durduğu bütün bölgelere yapılacak sürekli operasyonlar ile suç örgütlerinin kazandığı psikolojik üstünlük ortadan kaldırılsın.

6)Çetelere, organize suç örgütleri yönetici ve üyelerine uygulanacak cezalar artırılsın ve infaz yasası değiştirilsin,

7)Uyuşturucu kullandığı tespit edilenler (kullanıcılar) temizlenen kadar devlet üretme çiftliklerinde, orman geliştirme ve korumada mahkum statüsünde çalıştırılsın. Uyuşturucu satıcıları ise uyuşturucu ile bağları kopana değil topluma karşı suçlarının cezasını çekmeleri için ağır çalışma kamplarına alınsın, cezalarını orada çeksin.

8)Tecavüz suçunu işleyenler ilaçla hadım edilsin.

9)Taciz, saldırı gibi eylemlerde bulunanlar 2 sene indirimsiz hapis cezasına çarptırılsın,

10)İnfaz yasası değiştirilsin. İndirimler kaldırılsın, bütün hapishanelerde mahkumların üretim süreci içinde olması zorunlu hale getirilsin….

Ve böyle bir Türkiye Türk halkı istediği takdirde mümkün. @zaferpartisi

Editör: Zeynel abidin Kıymaz