Urfa'da bir toplumsal hastalık mevcut. Sosyal medyada görünmeyi iş ve hizmet sanıyorlar. Bu artık bir klinik vakaya dönüşmüş. Yazmak zorunda kaldım. Örneğin bir resmi ziyareti, inceleme gezisini, sıradan bir programı iş yaptım diye millete lanse ediyorlar. Resmi ziyaret bir hizmet değildir. Bir yeri incelemek iş değildir.
Artı değer üretmek, somut şeyler ortaya koymak hizmet etmektir. İşyeri açmak, yol yapmak, fabrika kurmak, şehrin sorunlarını çözmek gibi şeyler... Örneğin yayınladığı bir kitabı beş yüz defa farklı şekilde paylaşmak ne kitap sayısını ne de kitabın değerini artırır. Kimseyi meşhur da etmez. Ama adam kendi paylaşımından kendine bir değer yarattığını sanıyor. Sonra resmi kurumlarda en üsttekinden en alttakine kadar her amir paylaşım yapıyor. Kuruma hizmetten çok kendi resimlerini, kendi reklamlarını yapıyorlar. Yaptıkları işin resmini değil kendi resimlerini paylaşıyorlar. Eğer ortada yapılmış bir iş varsa, açılmış bir yol, temizlenmiş bir sokak, yeşillendirilmiş bir meydan biz onu görmek istiyoruz, başka şeyleri değil! Hasılı kelam kurumlarda en üst amir makamı temsil eder!
Not: sosyal medya beyazcam(TV) gibidir, insan yüzünü çabuk eskitir. Eskimemek için sosyal medyada çok görünmemek gerekir. Vesselam!