SEN Kİ KOSKOCA BİR DEVLETSİN

Vatandaştır; ağlar sızlar bağırır çağırır, öfkesi diner, evine döner. Sen koskoca devletsin. Sıradan bir vatandaş gibi katliamları kınayarak geçiştiremezsin,

Abone Ol

SEN Kİ KOSKOCA BİR DEVLETSİN

İsrail Hastaneleri vurdu..

İsrail masumları vurdu...

İsrail çocukları vurdu...

İsrail sivilleri vurdu...

İsrail kimyasal gaz kullandı...

İsrail orantısız güç kullandı..

Ee, sonuçta katil devlet kardeşim, katilliğinin gereğini yapıyor.

Peki, sen at yarışı spikeri gibi olan biteni dile getirmekten başka ne yapıyorsun?

Bütün yapıp ettiklerin bir tek gözyaşının dinmesine, bir tek çocuğun ölmesine, İsrail'in attığı adımlardan birtekinden geri dönmesine engel oluyor mu, onu söyle sen!

Vatandaştır; ağlar sızlar bağırır çağırır, öfkesi diner, evine döner. Ama sen koskoca bir devletsin. Sıradan bir vatandaş gibi katliamları kınayarak geçiştiremezsin, ağlayıp sızlayamazsın, herkesin zaten bildiği gördüğü bir katliamı ayrıca herkes görsün, gereğini yapsın diyerek geçiştiremezsin.

Sen devletsin, slogan atamaz, halkı sokağa davet edemez, miting düzenleyemezsin...

50 yıldır Filistin halkını katleden katil bir devleti kınayarak, kendin hiçbir şey yapmadan hep bir şeyler yapmasını başkalarından bekleyerek katliamlarından vazgeçiremezsin.

Sen vatandaş değilsin, kendi tabirinle 7 düvele 72 millete meydan okuyan koskoca bir devletsin, ucuz kahramanlıkların ardına sığınamaz, sırf bir şeyler yapıyormuş gibi görünmek için ortalığa düşemezsin.

Kendi deyiminle Avrupa halkları huzur içinde yaşasın diye kendi halkının huzurunu kaçırtamaz, acı çektiremezsin, elinde dünyanın hiçbir ülkesinde olmayan bir güç var; kapıları açacaksın. Böyle yapmakla Avrupa Birliği ülkelerinin tamamının gözlerinin katil İsrail'in yaptıklarına çevirteceksin ve belki de ilk kez Filistin halkının yaşadığı zulmün bir nebze de olsa azalmasına vesile olacaksın. İlk kez bir işe yarayacak, ilk kez devlet olmanın gereğini yapmış olacaksın.

Sen devletsin!

Daha önce yine İsrail zulmünü protesto etmek için Yenikapı'da miting düzenlediğin gibi yeni mitingler düzenleyemezsin. Devletsen, devlet olmanın gereğini yapacaksın. Nasıl ki diğer devletler duruşları ile İsrail'in elini güçlendiriyor, yaptığı katliamları kolaylaştırıyorsa, sen de attığın adımlarla hem diğer devletlerin hem de İsrail'in huzurunu kaçırtacak, bu katliamı durduracaksan!

Acz içinde bağırıp çağırmakla, olan biteni tekrarlayıp durmakla, İsrail katliamlarına son versin demekle, Filistin halkı için mesaj atıp 20 TL istemekle, İsrail'in katlettiği bir halk için yerine ulaştıramayacağın insani yardımları toplamakla görevini yapmış olamazsın.

Devletsen, hamaseti bir kenara bırakacak, devlet olmanın gereğini yapacak, somut adımlar atacaksın, değilsen devlet olmanın gereğini yerine getirinceye kadar susacaksın...

***

18 Ekim Çarşamba / 4.20