Sait Salıcı ‘İl başkanını Partililer Belirlemeli’

AK parti Adıyaman il başkanı Erkan Emrah Bulucu’nun görevden affını istemesi sonrası , AK parti il başkanlığı görevine talip olan İş adamı Sait Salıcı, İl başkanını taban benimsemeli ve seçmeli dedi.

Gazeteci-Yazar Zeynel Abidin Kıymaz’a röportaj veren İş adamı Sait Salıcı 2008 yılından beri üyesi olduğum ve destek verdiğim AK partinin yerel seçimlerde Adıyaman’da aldığı sonucu kabullenemediğini söyledi.

Sanayi sitesinde gezi ve temasları sırasında karşılaştığı Gazeteci-Yazar Zeynel Abidin Kıymaz’a bir nevi içini döken Salıcı, Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Dünya 5 ten büyüktür’ davasına gönül veren biri olarak Adıyaman’ın AK parti açısından kale olduğuna dikkat çekti.

Salıcı Yerel seçim sonrası Adıyaman’da teşkilatların tepeden tırnağa yenilenmesinin yararlı olacağına inandığını söyledi.

Sait Salıcı Röportajda gündeme dair bütün soruları içtenlikle cevaplandırdı.

İşte o röportaj:

Ben Adıyaman’ı seviyorum, Gölbaşında doğmuş, Besni’de yakınları olan biri olarak bana sorduklarında ‘ADIYAMANLIYIM’ diyorum. Adıyaman’ın her karış toprağı bizim için değerli, her karış toprağında doğmuş bu kentin insanları da hemşerim olarak benim için değerliler.

Salıcı ailesinin kökenlerinde aile olarak genelde CHP’liler, fakat ben 2008 yılından beri AK partiye üye olan ve AK partiye sevdalı biriyim. Partimin başarısı ve genel başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dünyada ezilen sömürülen horlanan milletlerin hakkının hukukunun sahiplenmesinde gösterdiği duyarlılık ve davası bizim davamızdır.

Cumhurbaşkanımızın DÜNYA BEŞTEN BÜYÜKTÜR diyerek zalimlere kafa tutması bu tavrı her vatandaşımız tarafından desteklenmek durumunda.

AK partide belediye başkanı olmak için aday adayı olarak görev aldım. Emrah Bulucu başkanım görevden affını isteyince, arkadaşlarımızla karar verdik ve bende AK parti il başkanı olmak için talepte bulundum. Teşkilat içerisinde eğilim yoklaması yapıldı onda da başarılı olduğuma inanıyorum.

Adıyaman’da yerel seçimdeki başarısızlıktan dolayı bir günah keçisi lazımdı oda maalesef Emrah Bulucu yapıldı.

Görevden alınma top yekûn olması lazım. SKM de görev alanlar, İl başkanlığı İlçe başkanlığı gençlik kolları ve Kadın kolları top yekûn yenilenmek zorunda.

MİLLETVEKİLLARİ MUSTAFA ALKAYIŞ GİBİ İYİ ÇALIŞMALI

Bizde tayin edilen İl başkanını milletvekilleri belirlemiş, İl başkanı her zaman milletvekilinin arkasında ve onun gölgesinde kalmıştır.

İl başkanı bizde mesela Recep Tayyip Erdoğan’ın Adıyaman’daki bir nevi temsilcisi. Bu pozisyondaki biri milletvekilinin sekreteri gibi olmamalı. İl başkanı yerelde insiyatif almalı. Milletvekili İl başkanına karşı daha duyarlı ve saygılı olmalıdır.

KÖTÜ BİR ŞEY OLUNCA AHMET AYDIN’I İŞARET EDİYORLAR

Adıyaman’da şöyle bir durum var, şöyle bir kolaycılığa kaçılıyor. İyi bir şey oldumu vekiller vs herkes biz yaptık diyorlar. Kötü bir şey oldumu da hemen Adıyaman’ın bir değeri olan Ahmet Aydın’ı işaret ediyorlar.

Milletvekillerimizin içerisinde Av.Mustafa Alkayış’ın temposunu çalışma şevkini beğeniyorum. Bütün milletvekillerimizin o temponun üzerine çıkması lazım.

İnsanları değerlendirirken artısı ve eksisi ile değerlendirelim. Her insanın eksisi olur artısı olur.

İl başkanı için teşkilatta temayül yoklaması yapıldı. Ben bunda başarılı çıktığıma inanıyorum. Milletvekillerimizden Resul Kurt’un burada tarafsız olması gerekirken birilerini işret etmesinden rahatsız oldum.

Milletvekilleri tarafsız olmalı. Tabanın sesine kulak vermeli. İl başkanını halk istemeli seçmeli. Milletvekili vesayeti üzerinde olmamalı.

Bugün Adıyaman Bahçecik, Varlık ve Bahçelievler mahallesinde bir toplantı parti yapmamış. Partililer taban küstürülmüş.

İl teşkilatı parti tabanıyla iç içe olmalı aktif olmalı.

Ben bu gün tabanla iç içe biriyim. Konteyner kentleri  geziyorum çocuklarla oyunlar oynuyorum. Gençleri dinliyorum.

Ben il başkanı olursam partiye bir haraketlilik gelir. Yeni bir güç katarız yeni bir heyecan olur.

BEN PARTİMİN BAŞARISINI İSTİYORUM

Besni Kızılin'de Gazetecilere Tekne Turu Besni Kızılin'de Gazetecilere Tekne Turu

Ben partimin başarılı olması için bu işe soyundum. Göreve talip oldum. İstiyorum ki 31 Mart seçimlerinde aldığımız ağır kaybı bir an evvel tabanımızı harekete geçirerek düzeltelim.

GAZETECİLERE HAKKIMI HELAL ETTİM

Sosyal medyada vs hakkımda gazetecilerle ilişkilerimle ilgili vs bir takım dedikodu ve haberler çıktı.

Seçim sürecinde vs 1-2 gazeteci arkadaşımızla reklam tanıtım vs anlaşmalarımız oldu. Bazıları benim iyi niyetimi bir nevi suistimal etti. Beni üzdüler. Depremden çıkmış bir kentte görev yapan bu arkadaşlara hakkımı helal ediyorum. Taahhütlerine sadık kalmayan bu arkadaşlara hakkım helal olsun.

Bende gazete dağıtıcısı bir babanın oğluyum. Sektör bana yabancı değil. 100 elmadan da 1-2 çürük çıkabilir. Adıyaman’da çok değerli gazeteci arkadaşlarımız var.

Zeynel Abidin Kıymaz benim için çok değerli bir isim, siz benim baba dostumuzsunuz.

Ben İl başkanı olursam Adıyaman AK partiye bir hizmet binası yaptırıp teşkilatımızın daha derli toplu çalışmasını sağlayacağım.

Benim Adıyaman İl başkanı olmaya ihtiyacım yok. Şu sıra partinin bize ihtiyacı olduğuna inanıyorum.

Partimiz sahipsiz başı boş değil. Fehmi başkanda vekil olarak partiyi iyi şekilde temsil ediyor.

GAP olay gazetesinin şahsıma gösterdiği ilgiye şahsınızda teşekkür ediyorum.

Hasber: GAP olay

Editör: Zeynel abidin Kıymaz