Adıyaman Üniversitesi rektörü Prf.Mehmet Keleş 2023-2024 Akademik Yılı Diş Hekimliği Fakültesi 4. Dönem mezuniyet töreninin de yaptığı konuşmada mezun olan öğrencilerin eğitimleriyle Üniversitemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum dedi.

Mustafa Vehbi Koç Konferans Salonunda gerçekleştirilen törene Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Özgür Özdemir, Prof. Dr. Selcen Yüksel Perktaş, Genel Sekreter Doç. Dr. Mahmut Gürsoy, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasin Çiçek, Diş Hekimliği Fakülte Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mahmut Koparal, Türk Diş Hekimleri Birliği Adıyaman Şube Başkanı Mahir Taştan, Üniversitemiz akademik ve idari çalışanları, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Fakülte Birincisi Hatice Taylan: “Adıyaman Üniversitesinin Mezunu ve Mensubu Olmaktan Gurur Duyuyorum”

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını Diş Hekimliği Fakültesi 2023-2024 dönem birincisi Diş Hekimi Hatice Taylan yaptı.

Mezun öğrenciler adına konuşan ve Adıyaman Üniversitesinin mezunu ve mensubu olmaktan dolayı gurur duyduğunu dile getiren Taylan: “Pandemi ve 6 Şubat depremleri bizler için büyük üzüntüye neden olsa da yolumuza devam etmemiz gerektiğinin bilinciyle, var gücümüzle çalıştık. Kaybettiğimiz yol arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Yaşadığımız acı-tatlı deneyimlerin hayatımız boyunca bizlere rehberlik edeceğini ümit ediyorum.” dedi.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Yasin Çiçek: “Evlatlarımızın Mesaisi Yeni Başlıyor”

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasin Çiçek, mezun diş hekimlerine hayatlarında başarılar dileyerek, “Hayat mesaisi yeni başlıyor. Pandemi ve 6 Şubat depremleri elbette zor zamanlardı. Zor ve meşakkatli yollardan geçip buralara kadar geldiniz. Sizlerle gurur duyuyor, hayatınızın geri kalanında üstün başarılar diliyorum.” dedi.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş: “İşinizi Hakkıyla Yaparak, Üniversitemizi En İyi Şekilde Temsil Edeceğinize İnanıyorum”

Konuşmasına 6 Şubat 2023 tarihli depremlerde vefat eden öğrenci, personel ve tüm deprem şehitlerini anarak başlayan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş, “Diş Hekimliği Fakültemizin kıymetli mezun ve mensupları gerek pandemi döneminde gerekse de 6 Şubat depremlerinde yaşadığınız zorluklar karşısında gösterdiğiniz fedakârlıklarla bugün mezun olmanın haklı gururunu yaşıyorsunuz. Özellikle 6 Şubat depremlerinin ardından toparlanma sürecimiz oldukça meşakkatli geçti. Bu süreçte büyük emek veren Fakültemiz öğretim üyelerine, çalışanlarına ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Bugün, akademik başarınızı ispat ederek mezuniyet diplomalarınızı alacaksınız. Sizlerin almış olduğu eğitimle üniversitemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum. Dileğim odur ki; işini hakkıyla yapan, dürüstlükten ve hakkaniyetten ödün vermeyen hekimler olursunuz. Hepinize meslek hayatlarınızda başarılar diliyor, sevgilerimi sunuyorum.” dedi.

Törende dönem birincisi Diş Hekimi Hatice Taylan birincilik plaketi ve ödülünü Rektör Prof. Dr. Mehmet Keleş’in elinden alarak rektörümüzle birlikte mezuniyet kütüğüne isim çaktı.

Dönem ikincisi Diş Hekimi Melis Özpolat plaket ve ödülünü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selcen Yüksel Perktaş’tan, dönem üçüncüsü Diş Hekimi Muhammet Zülfü Onat ise Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özgür Özdemir’den aldı.

Programda ayrıca, 6 Şubat depremleri nedeniyle birincilik plaketi ve ödülünü alamayan Diş Hekimliği Fakültesi 2022-2023 Akademik Yılı 3. Dönem birincisi Mine Baymış’a ödül ve plaketi Rektör Prof. Dr. Mehmet Keleş tarafından verilerek, mezuniyet kütüğüne isim plakası çakıldı.

Tören, öğrencilere mezuniyet belgesi ve hediyelerin takdimi akabinde Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Savaş Sağmak tarafından mezun öğrencilere hekimlik yemini ettirilmesi ve öğrencilerin kep atarak toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prf.Mehmet Keleş gazetemize verdiği demeçte Üniversitenin deprem sonrası yaralarını sarmak için ekibiyle birlikte yoğun olarak çalıştıklarını söyledi.

Nobel Ödülü Adayı Yazardan Almanca Barış Psikolojisi Nobel Ödülü Adayı Yazardan Almanca Barış Psikolojisi

Haber: GAP olay

Editör: Zeynel abidin Kıymaz