RABBİM SİZİ ADALETİNİZLE YARGILASIN

Depremde on binlerce insanımız yapılmayan denetimlerden dolayı çürük binalarda hayatını kaybeder 'belki de hakkınızda hayırlı olan budur' derler.

Abone Ol

Tacize uğrayan çocuk ağlamaya başlar. Tacizci, "ne ağlıyorsun evladım" der, belki de senin hakkında hayırlı olan budur.

***

Depremde on binlerce insanımız yapılmayan denetimlerden dolayı enkaz haline gelen çürük binalarda hayatını kaybeder ' belki de hakkınızda hayırlı olan budur' derler.

Maden facialarında yüzlerce insanımız alınmayan tedbirlerden dolayı göçük altında kalır, bunlar bu işin fıtratında var 'belki de haklarında hayırlı olan budur' derler.

Bir darbe girişiminde yüzlerce vatandaşımız linç edilerek öldürülür 'belki de haklarında hayırlı olan budur' derler.

Mülakat zulmü ile ülkenin yüz akı binlerce gencimizin geleceği karartılır 'belki de haklarında hayırlı olan budur' derler.

Kanun hükmünde kararnamelerle on binlerce çalışanın işine son verilir, on binlercesinin hayatı karartılır, on binlercesi bir kalemde mesleksiz bırakılıp ekmeğe muhtaç hale getirilir, Rabbim bir kapıyı kapatırsa bir başka kapıyı açar 'belki de haklarında hayırlı olan budur' derler.

Karayolları ve Demiryollarının ihmali sonucu yaşanan kazalarda hayatını kaybeden binlerce vatandaşımız için 'belki de haklarında hayırlı olan budur' derler.

Alınmayan güvenlik önlemeleri yüzünden her yıl iş kazalarında hayatını kaybeden binlerce vatandaşımız için 'belki de haklarında hayırlı olan budur' derler.

Her yıl yüzlerce kadın, onca şikâyete, uğradığı onca şiddete rağmen haklarında onlarca arama ve suç kaydı bulunan gezercaniler tarafından katledilir, cesetleri yakılır, konteynerlere atılır  'belki de haklarında hayırlı olan budur' derler.

Sınır ötesinde alınmayan güvenlik önlemleri sonucu yüzlerce gencimiz hayata veda eder, şehitlik herkese nasip olmaz 'belki de haklarında hayırlı olan budur' derler...

İsrail jetlerinin bombardımanı sonucu Suriye ve Gazze’de on binlerce masum insanın canına kıyılır, bunlar hep takdiri ilahi 'belki de haklarında hayırlı olan budur' derler.

Bu ülkenin masum ve mazlum çocuklarının kaderinde, keder var, zulüm var, acı var, gözyaşı var, emek var, alın teri var, ölüm var, yoksulluk var, çaresizlik var, kuru ekmeğe muhtaç olmak var, haksızlığa uğramak var, cinayet gibi kazalara kurban gitmek var bir tek insan onuruna yakışır bir hayat yaşamak ve normal bir ölümle ölmek yok.

Rabbim, başkaları için,” belki de haklarında hayırlı olan budur” dediğiniz her şeyi sizin için de hayırlı kılsın. Olabilecek en kısa zamanda yargınızla ve adaletinizle yargılanasınız inşallah!