Esat döneminde Suriye Halep Tabipler odası başkanlığı yapan, Halep kanaat önderlerinden Dr.Muhammed Vecihi Suriye devlet Başkanı Sayın Cumhurbaşkanımız "Ahmed El-Şara"yı Halep ve kırsalının yüzleri ve gözleriyle, erkek ve kadınlarıyla, Halep Valisi "Azam El-Gharib" ve bir dizi yetkilinin huzurunda bir araya getiren açık diyalog oturumuna katılmak bizim için onurdur dedi.

Dr.Muhammed Vecihi Halep'te yapılan toplantının önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

Sayın Başkan'ın katılımların sunduğu tüm girdileri, tezleri ve istekleri dikkatle dinlediği istisnai diyaloglar... Görevini onaylayan Başkan ile ilk kez doğrudan ve samimi bir diyalog yaşıyoruz:

- Halep ekonomik önceliğimiz.

- Vatanın asıl başkentinin ülkeyi yüceltebilen Suriyeli olduğunu.

- Geleceğin inşasında eğitimin ve sivil toplum kuruluşlarının önemi.

- İç birliğimiz zorluklar karşısında en güçlü zırhtır.

Katılım, katılığı ve kadim mirasıyla Halep'in ulusal ekonominin destekçilerinin ön planda olacağını ve tüm potansiyelini Büyük Zafer'in kazanımlarını korumaya ayıracağını doğruladı.

 Müdahalem şuna odaklandı:

- Kadroları güçlendirerek ve nesillerin rehabilitasyonu yoluyla bir insanın yeniden inşa edilmesine başlamak gereklidir.

- Sendikaların bağımsız ve etkili sivil toplum kuruluşları olarak yeniden şekillendirilmesi, karar alma ve toplum inşa edilmesine katkıda bulunur dedi.

Kırsal kesimlerin sorunları ele alındı Kırsal kesimlerin sorunları ele alındı

Haber: GAP olay (Mustafa Süleyman)