MİLLİYETÇİLER NEDEN İTTİFAK KURAMIYOR?

Ancak yeni kurulan siyasi partiler kendilerini büyütüp geliştiremiyorsa ve diğer milliyetçi partilerle bir ittifak kuramıyorsa ortada bir sorun var demektir.

Abone Ol

MİLLİYETÇİLER NEDEN İTTİFAK KURAMIYOR.

Başka partilerde aradıklarını bulamayan ne kadar Türk milliyetçisi varsa yeni yeni partiler kurmaya başladılar.

Elbette yeni umutlar yeni vaatler yeni Bir başlangıç siyasetçiler için önemli bir adımdır. Ancak yeni kurulan siyasi partiler kendilerini büyütüp geliştiremiyorsa ve diğer milliyetçi partilerle bir ittifak kuramıyorsa ortada bir sorun var demektir.

Mesela Milliyetçi Hareket Partisi'nde Sayın Devlet Bahçeli ve ekibi partiden gitmedikçe Türk milliyetçileri yeni yeni arayışlara devam edecektir.

MHP'den ayrılıp IYI Parti'yi kuran milliyetçi ve Ülkücüler de Sayın Meral Akşener'in kendilerine attığı kazıktan sonra abondone olmuş boksör gibi sağa sola savrulmaya başladılar. Tabii caizse ne ülkeye Umut olabildiler neden milliyetçiliği temsil edebildiler.

Isimleri milliyetçilikle anılan ve genel başkanlarını yakından tanıdığımız bazı şahsiyetler de partilerini kamuoyuna açabilmiş değiller. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan muhalefet siyasi partileriyle kedinin fare ile oynadığı gibi oynamaya devam ediyor.

Son seçimlerde büyük bir başarı elde eden Cumhuriyet Halk Partisi ise kendi içerisinde kutuplaşmış Özgür özel ve Recep Tayyip Erdoğan buluşmasından sonra neredeyse Atatürk'e sırtını döner hale gelmiştir Eğer bu ülkede milliyetçilik Atatürk ve cumhuriyet gibi değerler dışlanmaya başlanmışsa ve Türk milliyetçiler de bu konuda üzerine düşen görevi yapamıyorsa ölmüşüz de ağlayanımız yok demektir.

Siyasi arenada söylemleri doğru, etkili politika üreten tek siyasi Parti Genel Başkanı Ümit Özdağ olmasına rağmen O da kibirinden ve egosundan etrafını görebildiği yok. Işin açıkçası ben Türk milliyetçilerinin bir çatı altında toplanabileceği inancımı kaybetmiş bulunuyorum.

Siyasal İslam ve dincilik siyaset üzerinde o kadar büyük etki alanı oluşturdu ki Kurtuluş'un tek anahtarı yeniden Mustafa Kemal Atatürk'e dönmektir.

Haydi bakalım milliyetçiler ve hatta ülkücüyüm diyenler bu yazdıklarıma ne cevap vereceksiniz dört gözle bekliyorum.

Ertuğrul Kalafat