Mezhep Taassubu hakikati görmeyi engellemesin

Tweeter ve Facebook'ta bir video dolaşıyor. Videoda Hasan Nasrallah öldürülmeden iki gün önce Şii alim Nasrallaha seslenerek El Arabiya tv'de şöyle diyor:

Abone Ol

Mezhep Taassubu hakikati görmeyi engellemesin (İsrail, İran ve Araplar)

Nasrallahın öldürülmesinden sonra Tweeter ve Facebook'ta bir video dolaşıyor. Bu videoda Hasan Nasrallah öldürülmeden iki gün önce Şii bir alim Nasrallaha seslenerek El Arabiya televizyonunda şöyle diyor: “Vasiyetini yaz. İran seni, grubunu sattı. Başına karşılık İran’ın ne anlaşma yaptığını bilsen her şey tersine döner. Sana Kudüs’ü gösterenler seni sattı. Umarım çok geçmeden olanları görürsün…”

Birçok okur yazar da bu videoyu paylaşıp İran'ın Nasrallah'ın ölümünde parmağı olduğuna inanıyor. Aslında bu tür videoların böylesi zamanlarda paylaşılması bilgi kirliliği, hedef saptırma ve algı oluşturmaya yöneliktir. Akılı bir insan bu tür paylaşımlara dikkatli yaklaşır. Bir defa bu molla Nasrallah'ın öldürülmeden iki gün önce öldürüleceği bilgisini kimden almıştır. Burada bir noktanın altını çizmek istiyorum. İran arkaplanda İsrail ile anlaşmış olabilir. Bunu bilemiyoruz. Ancak videonun paylaşıma girdiği zaman dilimi, mollanın kullandığı dil İsrail'e hizmet ediyor. Sonra El Arabia televizyonu Batı eksenli, Arap krallıklarını aklamak için kurulmuş bir televizyon. El Arabia'da Arap krallarına muhalif tek bir haber yapılmaz. Haber kaynakları çoğunlukla Amerika ve İsrail menşeilidir. Örneğin Birleşik Arap emirlikleri ve diğer ülkelerde Filistin puşusu takan gençleri hapse atan krallıkların haberini yapmayan bu televizyon neden mezhepçilik yapar? Örneğin krallıkların Gazze katliamına sessiz kalmalarını eleştiren tek bir haber yapmış mıdır?

İkincisi Gazze yerle bir edilirken 40 binin üzerinde Gazzeli öldürülürken sıcak koltuklarında oturan Arap kralları kıllarını kıpırdatmazken, İsrail'in kralları değil de Hamas ve Hizbullah'ı hedef seçmesi neden? Geçen yıldan bu yana İsrail'i bombalayan tek bir krallık var mı? Mısır kapılarını dahi açmıyor, açamıyor. İsrail'in izniyle Gazze'ye yardım gidiyor. Bir defa sormak gerekiyor: İsrail'in yok ettiği kişiler İsrail işbirlikçisi olabilir mi? İsrail'e ses çıkarmayan Arap kralları Filistin yanlısı yoksa İsrail'i bombalayan Yemen ve Hizbullah mı? İsrail neden Arap krallıklarına değil de durmadan İran'a ve onun güdümünde olan örgütlere saldırıyor? Yemen bombalznıyor.

Başta İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin uçağının düşürülmesi, İran elçiliğinin bombalanması, Hamas lideri Haniye'nin bomba ile yok edilmesi, ardından Nasrallah'ı öldürülmesi kimin işine yarıyor? İran'ın elini mi güçlendiriyor yoksa zayıflatıyor mu? HAMAS'ı güçlü mü kılıyor yoksa İsrail'i mi? Bunu sorgulamak gerekir. Eğer İran, İsrail ile işbirliği içindeyse İsrail neden Yemen'i, Suriye'deki İran elçiliğini ve yanlılarını vuruyor? Bir ülke müttefiğini niçin vursun? Mezhep taasubuyla olaya yaklaşanlar İsrail'i değilde İran'ı hedef gösteriyor. Oysa bugün en büyük tehlike Avrupa Amerika ve İsrail ittifakından doğan Yahudi Hristiyan Haçlı Savaşıdır.

Bir defa İran kendini korumaktan aciz bir ülke. Son olaylarla rezil olmuştur. Ayrıca İsrail'in hedefinde Sünni Arap krallıkları yok Şii İran var. Çünkü Arap krallıkları işbirliği içindeler. Varlıklarını halklarına rağmen Amerika ve İsrail'e borçlular. Ayrıca bütün dünya biliyor ki İran nükler silah üretmek istiyor. Santrallar kuruyor. Bu yüzden İsrail ve amerika İran'ı vurmak istiyor. Hatta 1979 daki İran İslam devriminin yapılmasının nedeni Şah'ın kurmak istediği nükler santral/silahlar yüzündendir. İslam devrimi İran'ın nükler silah projesini kesintiye uğratmak için yapılmıştır. İlk olarak Şah nükler santralları kurmaya kalkışmış ardından Amerika ve Batı İran İslam devrimine yeşil ışık yakmıştır. Çünkü Ortadoğu'da güçlü silahlara sahip hiçbir Müslüman ülkesine izin verilmemektedir. İslam Devrimi İran'ın nükler santrala sahip olmasını engellemek için yapılmıştır. Şah'ın devrilmesinden sonra aklı başına gelen İran yeniden nükler silahlara sahip olmak istemiştir. Hedef tahtası olması da bu yüzdendir. Bugün İsrail ve Amerika'yı korkutan İran'ın bu silahlara sahip olmasıdır. İsrail'in bu pervasızlığı İran'ı ya işgalle sonuçlanacak ya da rejimi değiştirilecektir. Böylece İran'ın nükker hayali bir başka bahara kalacaktır. ilginç olan mezhep refleksiyle/taasubuyla olaya yaklaşanlar gerçek fotoğrafı kaçırmaktadırlar.

İran'ın İsrail'e yardım ettiğini, Haniye ve Nasrallah'ın öldürülmesinin önünü açtığını söyleyenler ya bilmeyerek İsrail'i aklamak istiyorlar yahut bilerek hedef saptırıyorlar. El Arabia'da o mollayı konuşturan İsrail ve Arap krallıklarıdır. Çünkü Gazze katliamına sessiz kalan krallıklar böylece kendi suçlarının üstünü örtüyorlar. El Arabia televizyonuna konuşan molla büyük ihtimalle mosad ajanıdır. Çünkü hedef saptırmak için ortaya sürülmüş bir piyondur.Zira zamanlaması ve suçlamaları İsrail'i değil başkalarını hedef gösteriyor. Asıl suçlunun gözden kaçırılmasına hizmet ediyor.

İslam dünyası işgal altındayken mezhep taasubuyla hareket etmek ümmete fayda değil zarar getirir. Getiriyor da! İsrail bir yandan İslami hareket liderlerini ve devlet adamlarını suikastle/bomba ile yok ederken diğer yandan Natenyahu Birleşmiş Milletler'de "ulaşamayacığımız hedef yok" diyerek İslam ülkelerine ve liderlerine meydan okuyor. Sopa gösteriyor, gözdağı veriyor. İslam ülkeleri de korkularından suçlu İsrail, Amerika diyemiyor, aşağılanmış İran'ı suçlu gösteriyorlar. İran ise hedefte ve güçsüz. En rezil en aşağılanmış bir duruma düşmüş. Haniye topraklarında öldürüldüğünde intikam alacağını söyleyip dünyayı ayağa kaldırmıştı. Ancak Amerikalılar "İsrail'e bir müdahalede bulunursan rejimini yıkarız" deyince korkup oturdular. Şimde ne sesleri çıkıyor ne meydan okuyorlar. Çünkü İran rejimi şu sıralarda iğne üzerinde. Halkının yüzde 35'i ateist veya deist. Ülkeye bağlılıkları yok. Molla rejimini satmak için her yolu meşru görüyorlar. İran içinde Amerika ve İsrail'in devşirdiği birçok ajan var. Bu haliyle İran'ın eli kolu bağlanmış. Buna rağmen Sünni dünya İsrail'i değil de İran'ı hedef gösteriyor. Güya İran'ın istihbaratıyla İsrail vuruyor. İsrail'in istihbaratı güçlü istediği istihbaratı herkesten alıyor. Amerika, Rusya İngiltere, Fransa,Almanya, Arap krallıkları, İran... Bu konuda kimse temiz değil.

Bugün İsrail, Amerika ve Avrupa tarafından kuşatılan İslam dünyasında mezhepçilik yapmak israil ve Amerikan'ın değirmenine su taşımaktır. İslam dünyası mezhep taasubundan kurtulup bir bütün olarak Yahudi Hıristiyan Haçlı Savaşı'na ittifakla meydan okumalıdır. Yoksa İslam şehirleri ve ülkeleri tek tek düşecektir. Bize de oturup çaresiz ağlamak kalacak. Gazze'de olduğu gibi belki ölülerimizi dahi gömecek imkanımız olmayacak. Cesetlerimizi köpekler parçalayacak!