Bolunun Mengen ilçesinde bakım ve onarımı yapılan bir parka 15 Temmuz kahramanlarından Doç.Dr.Mustafa Çalışkan ismi verildi.

Bolu'nun Mengen ilçesinde bakım onarımı yapılıp ismi 15 Temmuz kahramanı Doç.Dr.Mustafa Çalışkan olarak değiştirilen parkın açılışına Aile ve sosyal politikalar bakan yardımcısı Sevim Sayım Sadak’ta katıldı.

Tabaklar Yazıyaka Mahallesi'nde bulunan ve yenilerek hizmete açılan parkın bakım ve onarımını Mengen beledıyesi yaptı.

Çevre düzenlenmesi, Peyzaj çalışmasının yanı sıra, çocuklar için oyun aletleri, vatandaşların yararlanması için kamelyalar ve gençler için çeşitli spor aletleriyle modern bir park hizmete girmiş oldu.

A.Sırrı Özbek ‘"Sırları Taşlarında Saklı Şehir Adıyaman" A.Sırrı Özbek ‘"Sırları Taşlarında Saklı Şehir Adıyaman"

Parkın ismi "Doç. Dr. Mustafa Çalışkan" oldu

Parkın açılış törenine, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan, Mengen Belediye Başkanı Vural Turan, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Halil Sönmez, Çayırova belediye başkanı Özel kalem müdürü Aydın Turan , ilçede görev yapan idari amirler, siyasi parti temsilcileri, basın mensupları ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Mustafa Çalışkan parkının açılış kurdelesinin kesilmesiyle katılımcılar ve vatandaşlar parkı gezdiler.

Aile ve sosyal politikalar bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak, anlamlı bir günde açılışta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bakan yardımcısı Madak, “15 Temmuz destanını nesilden nesle aktarmaya vesile olacak parkı gelecek nesillere hediye eden Mengen Belediye Başkanımız Vural Turan’a ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederim” dedi.

Mengen Belediye Başkanı Vural Turan atıl vaziyette olan çocuk parkını yenileme kararını beledıye olarak aldık, "15 Temmuz ruhunu gelecek nesillere aktarmak ve hain darbe girişiminin seyrini değiştiren dönemin İstanbul İl Emniyet Müdürü Doç. Dr. Mustafa Çalışkan’ın  göstermiş olduğu mücadeleyi yaşatmak ve gelecek nesillere taşıma adına atıl vaziyette duran parkımızı yenileyip ve yeni adıyla hizmete açıyoruz” dedi.

15 TEMMUZ KAHRAMANI RECEP TAYYİP ERDOĞANDIR

Açılışta konuşan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Çalışkan törende çok duygulandığını belirterek şunları söyledi "Bugün burada olmaktan çok onur duydum. Allah bize bir nöbet nasip etti. Biz de bu nöbetimizi tuttuk görevimizi yaptık. Buraya 15 Temmuz kahramanı yazılmış. 15 Temmuz kahramanı öncelikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır, ondan sonra şehitlerimizdir, gazilerimizdir. Kahraman bütün Türk milletidir. Kahraman deyince Türk milletini gözünüzün önüne getirin" dedi.

İstanbul AK parti İl YKM başkanı Fatih Dünemez: Mengen Belediye Başkanını Kutluyorum

Düzenlenen tören sonrası gazetemize açıklamada bulunan AK parti İstanbul İl YKM başkanı Fatih Dünemez 15 Temmuz kahramanı Mustafa Çalışkan müdürümüzü unutmayarak, ismini gelecek nesillere taşıma adına yaptığı girişimi çok anlamlı buluyorum.

Mengen belediye başkanı Vural Turan ve çalışma arkadaşlarını tebrik ediyorum ‘ dedi.

Haber: GAP olay

Editör: Zeynel abidin Kıymaz