Kedilerin Sessiz ve Özgür Sevgileri...

Yaşadığım sürece neler öğreneceğimi bilmiyorum, yapmam dediğim şeyleri belki de yapacağım. Bazen güzel rastlantılar karar veriyor ya da zamanı geliyor,...

Abone Ol

Günaydın ...

Kedilerin Sessiz ve Özgür Sevgileri...

Yaşadığım sürece neler öğreneceğimi bilmiyorum, yapmam dediğim şeyleri belki de yapacağım. Bazen güzel rastlantılar karar veriyor ya da zamanı geliyor, birini ya da bir canlıyı sevmenin ne kadar derin olduğunu fark ediyorsunuz.

Kedilerin, insan hayatına sessizce dokunan, derin ve anlamlı varlıklar olduğunu yaşayarak öğrendim. Onlar, sevdiklerini her an yanlarında hissettiriyor, ama bunu büyük hareketlerle yapmıyorlar. Bir kedinin sevgisi, bakışlarında, sessiz adımlarında ve usulca yanınıza sokulmalarında gizli. Onları sevmek, sabır ve karşılıklı güven gerektiriyor.

Çünkü bir kedi, dünyasına girmeyi hak eden kişiyi seçiyor. Tıpkı benim arsız Duman’ım gibi.

Bu dünyaya adım atmaları, insanın ruhunu incelikle sarmalarıyla bambaşka bir duygu.

Kediler, köpekler gibi sürekli peşinizde koşmazlar. Ama bizim arsız, hep peşimizde! Yine de abartılı sevmelerden hoşlanmıyorlar, insanların gürültülü sevgilerine ihtiyaç duymuyorlar. Sanki kendi içlerine dönük bir dünyada yaşıyorlar, ama sizin varlığınızı derinden hissediyorlar.

Bir kedinin güvenini kazandığınızda, o minik patilerin usulca omzunuza dokunuşu bile bir sevgi seline dönüşüyor. Kucağınıza oturup gözlerini size diktiğinde, aslında size hiç söylemediğiniz duygularınızı anlatır gibi oluyor. Kedinin gözleri, bir ayna oluyor; orada yalnızca kendinizi değil, içsel huzurunuzu da görüyorsunuz.

Kedi sevgisi, aceleye gelmiyor. Sabır, bekleyiş ve derin bir huzurla yaşanıyor. Belki de bu yüzden kedileri sevmek, insanın iç dünyasına hitap ediyor; onların dinginliği, bizim kalbimize sakinlik veriyor. Bir kediyle geçirilen anlar, belki sessizdir, ama bu sessizlik insanın iç sesini duymasına olanak tanıyor. Onlarla otururken hayatın karmaşası bir an için duruyor; sadece siz ve kedi, dünyadan izole, birbirinizi hissediyorsunuz. Harika ve eşsiz bir duyguymuş, tatmadığım, yoksun olduğum…

Öğrendim ki, bir kediyi sevmek, özgürlüğü ve bağımsızlığı kabul etmektir. Onlar, yalnızca istedikleri zaman gelirler; ama geldiklerinde, varlıklarıyla içimizi doldururlar. Kediler, sanki birer öğüt gibidir: Sevginin sessiz, karşılıksız ve özgürce yaşanabileceğini hatırlatırlar. Bir kedinin kalbinde yer bulduğunuzda, o sevgiyle bütünleşirsiniz.

Kedilerle kurulan bağ, ruhu besleyen ve hiç beklenmedik anlarda sizi bulup saran bir şefkatmiş. Sonuçta kedilerle yaşamak, onların sessiz sevgisini hissetmek, insana bambaşka bir dünyanın kapılarını açıyor. Ben hayatın öğretileri içinde bu dünyanın sadece sevginin değil, huzurun ve derin bir anlamın bulunduğu bir yer olduğunu gördüm.

Sizleri seviyorum, derin ruhlu yeni arkadaşlarım, sevdiklerim...

Umarım iyi insanlara, sizleri sevenlere denk gelirsiniz. Masum ve savunmasız hallerinizle bu dünyada yaşamak zor, ama sizlere güzellikler çıksın karşınıza.

Gönüllü kedi anneniz...