GÜNDEM

Kartal Aslan'ı Parça Pincik Etti: 5-0

Turkcell Süper Kupa mücadelesinde Beşiktaş, Galatasaray'ı 5-0 yenerek tarih yazdı. Bu zaferle siyah-beyazlılar, Süper Kupa'yı üçüncü kez müzesine götürdü.

Abone Ol

Süper Kupa Beşiktaş'ın: Beşiktaş, Galatasaray'ı 5-0 mağlup ederek kupayı kazandı

 Turkcell Süper Kupa mücadelesinde Beşiktaş, Galatasaray'ı 5-0 yenerek sezona etkileyici bir başlangıç yaptı. Bu zaferle siyah-beyazlılar, Süper Kupa'yı üçüncü kez müzesine götürdü.

"Beşiktaş, Sezonu Kupayla Açtı"

Geçen sezonu Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu olarak tamamlayan Beşiktaş, 2024-2025 sezonuna da kupa ile başladı. Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Galatasaray’ı farklı bir skorla mağlup eden Beşiktaş, Süper Kupa'yı 2006 ve 2022 yıllarından sonra üçüncü kez kazandı.

"Galatasaray Karşısında 3. Finalde 2. Zafer"

Beşiktaş, Süper Kupa organizasyonunda daha önce iki kez Galatasaray ile karşılaştı. İlk kez 2006'da Almanya’nın Frankfurt şehrinde oynanan maçta 1-0'lık skorla kazanan siyah-beyazlılar, 2016'da Konya'da penaltı atışları sonucu kupayı Galatasaray’a kaptırmıştı. Bu kez üçüncü finalde Galatasaray’ı 5-0 gibi farklı bir skorla yenerek hem kupayı kazandı hem de finallerdeki üstünlüğünü ele geçirdi.

Maçın Detayları ve Kadrolar

Hakemler: Atilla Karaoğlan, Abdullah Bora Özkara, Volkan Narinç

Galatasaray:

Fernando Muslera, Kaan Ayhan, Victor Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Derrick Köhn, Lucas Torreira (Wilfried Zaha dk. 75), Berkan Kutlu (Kerem Demirbay dk. 60), Hakim Ziyech (Yunus Akgün dk. 60), Dries Mertens (Michy Batshuayi dk. 46), Kerem Aktürkoğlu (Barış Alper Yılmaz dk. 46), Mauro Icardi

Yedekler: Günay Güvenç, Sanchez, Leo Dubois, Yusuf Demir, Metehan Baltacı

Teknik Direktör: Okan Buruk

Beşiktaş:

Mert Günok, Jonas Svensson, Gabriel Paulista, Omar Colley, Arthur Masuaku, Al Musrati, Gedson Fernandes (Salih Uçan dk. 90), Milot Rashica (Onur Bulut dk. 86), Rafa Silva, Semih Kılıçsoy (Jean Onana dk. 67), Ciro Immobile (Mustafa Hekimoğlu dk. 85)

Yedekler: Ersin Destanoğlu, Tayyip Talha Sanuç, Necip Uysal, Demir Ege Tıknaz, Muçi, Muleka

Teknik Direktör: Giovanni van Bronckhorst

Goller:

Ciro Immobile (dk. 1 ve dk. 81 pen.), Jonas Svensson (dk. 53), Rafa Silva (dk. 90+1), Mustafa Hekimoğlu (dk. 90+2) (Beşiktaş)

Kırmızı kart:

Victor Nelsson (dk. 87) (Galatasaray)

Sarı kartlar:

Berkan Kutlu, Lucas Torreira, Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz, Okan Buruk (Teknik Direktör) (Galatasaray) Omar Colley, Semih Kılıçsoy, Ciro Immobile, Gedson Fernandes (Beşiktaş)

Kaynak : PHA