GÜNDEM

Halil Fırat 'Herkes meydan Projesini sahiplenmeli'

Samsat belediye başkanı Halil Fırat Adıyaman kent meydanı projesinin bütün kurum ve kuruluşlar tarafından sahiplenilerek yapımını desteklemeli dedi.

Abone Ol

Samsat belediye başkanı Halil Fırat Adıyaman kent meydanı projesinin bütün kurum ve kuruluşlar tarafından sahiplenilerek yapımını desteklemeli dedi.

Adıyaman belediyesi yöneticilerinin prıojeyle ilgili toplantılarda projenin iyi guzel olduğunu söyleyip, halk arasına girdiklerinden vatandaşlara projeyi eleştirerek tezat oluşturduklarına dikkat çeken Fırat '..  bu proje bir kente 100 yılda bir gelebilecek bir projedir. Bu proje desteklenmeli aksi halde daha önce deprem yaşanan Erzincan ve Dinar'da olduğu gibi kentin göç vererek nufusunun azalacağı orta yerdedir.

Deprem sonrası sosyo ekonomik önlemler alınmak zorunda. 

Dinar'ın nufusu depremden önce 70 bindi, deprem sonrası bu gün baktığımızda Dinar'ın nufusu 30 bin civarındadır.

Şehir kurulurken sosyo ekonomik yapıyı yeniden inşa etmezsek şehir göç verir. Samsat'ta 2 büyük deprem oldu, deprem öncesi Samsat nufus göçe meyilliydi. Deprem sonrası 40 civarında proje yaptık hayata geçirdik. Bu gün Samsat nufus alıyor, cazibe merkezi haline geldi. Yaşanabilir bir kent ortaya çıkardık.

Bu proje memleket yararına olan bir projedir desteklenmelidir. nasıl ki Süleyman kılıç döneminde eski hükümet binasının yerine Cami yapılmasını eleştirdiysem, yanlış olduğunu söylediysem, bu günde bu ^#kent prjesinin yararlı olduğunu ve mutlaka desteklenmesi gerekli bir proje olduğunu söylüyorum' dedi.

Haber: Gap olay