Samsat belediye başkanı Halil Fırat gazetemize yaptığı açıklamada yeni dönemde ‘Bambaşka yatırımlarla, bambaşka Samsat’ ortaya çıkaracaktır dedi.

Halil Fırat gazetemize yaptığı değerlendirmede şunları söyledi ;

Seçim takvimi seçimden 45 gün önce başlıyor, aday adaylarının başvuruları siyasi partilerin adaylarını YSK’ya bildirmeleri, kesin aday listelerinin açıklanması sonrası bu 45 günlük sürede adaylar vatandaşlara kendilerini anlatmaya çalışırlar. Seçim bu 45 günlük sürede kazanılmaz. Aday ve parti seçime girilen bölgede o güne kadar neler yapmış? Aday olan kişi halen görevde olan belediye başkanıysa vatandaşa neler vaat etmiş, çalışma döneminde neler yapmış? Bunlar önemli.

SAMSAT’A ÇOK ŞEY YAPTIK

Bu açıdan bakıldığında biz Samsat’a çok şeyler yaptığımızı söyleyebiliriz. Zaten vatandaş sizin çalışmalarınızı görüyor izliyor. Vatandaş sizin notunuzu verir.

2019 seçimlerinden sonra bizler 2 büyük deprem ilçede yaşamış olan ilçeyi ayağa kaldırmak için büyük çaba gösterdik. Bununla ilgili başarılı olduğumuzu da söyleyebilirim.

 İlçe bazında parti olarak Samsat ilçemizde aldığımız oyla mukayese edildiğinde Türkiye 8. Olduk. %60 gibi bir fark en yakın rakibimize attık.

Şimdi 2024 seçimlerinden başarıyla çıkmış bir belediye olarak, Samsat’ı daha ileri taşımak için neler yapabiliriz? üzerine çalışmalar yapıyoruz.

SAMSATLILARA TEŞEKKÜR ETTİM

Seçimden sonra Samsatlı her vatandaşımızın kapısını çalıp onlara teşekkür ettik. Vatandaşımızın beklentilerini isteklerini not aldık.

İnşallah bu yeni dönemde Samsat’ta 50 yataklı bir öğretmenevi kazandırmak için çaba gösteriyoruz. Bu yeni dönemde Göl manzaralı güzel bir öğretmenevi Samsat için çok iyi olacaktır.

Öğretmenevi ilçemizde görev yapan öğretmen ve memurlar için önemli bir hizmetin olmasından öte, ilçemize gelip kalmak isteyen vatandaşlarımız içinde bir nevi otel görevini görecektir.

Bu projeyi hayata geçirmek için kolları sıvadık uğraşıyoruz, inşallah bu dönem bunu yapıp Samsat’a bir eser bırakacağız.

TOKİ başkanlığına verdiğimiz projeyle 120 konutluk yine göl manzaralı bir konut projemize başlanacak. Depremden etkilenen ilçemizin ayağa kaldırılması için bu projeyi de önemsiyoruz.

Depremden etkilenenler için bir arsa çalışmamız daha oldu imar düzenlemelerini yaptık, burayı AFAD’a teslim edeceğiz, burada 150 konutluk bir toplu konut yapılacak, bu çalışmamızda hayata geçerse Samsat için iyi bir yatırım olmuş olacaktır.

YOL İNSANLARI BİRLEŞTİRİR         

Yol çalışmalarını önemsiyoruz. Yol medeniyettir, yol insanları birleştirir, birbirine ulaştırır. Yollar her türlü münasebetleri artırır. Samsat’ın kalan bütün yollarını yani 20 bin metrekare gibi bir yolu parke taşı döşeyeceğiz.

SAMSAT’A YENİ PARKLAR YAPACAĞIZ

Besni Kızılin'de Gazetecilere Tekne Turu Besni Kızılin'de Gazetecilere Tekne Turu

Bir mahallemizde park çalışmamız olacak. Parkla beraber yeşil alan ve çocuklara yönelik bir sahne inşa edeceğiz. 7 dönüm üzerinde yapacağımız bu parkta çok amaçlı oyun alanları oluşturacağız.

SAMSAT GİRİŞİ MODERN HALE GETİRİLECEK

Yol çalışmalarından bahsettik, Samsat girişinde çalışmalar yapılacak ve ilçe merkezimize yakışır düzenlemelerle girişi modern hale getireceğiz.

Işıklandırma, peyzaj çalışmalarının yanı sıra girişe 1,5 km BSK beton asfalt yapılarak yol çalışmasını en iyi şekilde tamamlayacağız.

İŞ MAKİNASI BELEDIYEYE KAZANDIRDIK

Yaptığımız çalışmalarla ilçemize bir iş makinası kazandırdık 1 ay içerisinde teslim alıp ilçemizdeki belediye çalışmalarımızda kullanılacaktır.

‘Bambaşka yatırımlarla bambaşka Samsat’ sloganıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Haber: GAP olay

Editör: Zeynel abidin Kıymaz