HAİNLİKLER VE SİLİFKE HAİNLİĞİ

Abone Ol


Millet olarak üzerimizde yüzlerce değişik hainlikler planlanıyor. Hainler gün geçtikçe artıyor. Güçleniyor. Köşe başlarını ele geçiriyor. Hatta devlet kadrolarında yer işgal ediyor. Hem devletten maaşını alıyor,hem de ekmeğini yediği ülkeyi yıkmak yada geri bırakmak için hainliklerine devam ediyor.
Hain ilk akla gelen şekliyle; ihanet eden kimse anlamına geliyor. Ayrıca hain kelimesi zarar vermekten, üzmekten, kötülük yapmaktan hoşlanan insanlar için de kullanılıyor. Bu biçimiyle düşünülecek olursa içimizdeki hainleri varın siz hesap edin!
Yaşanılan olaylardan kötümser olmamak mümkün değil. Her taraf ihanet kokuyor. Etrafımızda hainler kol geziyor. Birçoğumuz ve yetkililer farkında olmasa bile hainlikler ve hainler çoğalmaya devam ediyor. Bilmeden bu hainliklere destek veren ve hain konumuna düşen gafiller de sayılacak olursa kötümserliğiniz katmerleşiyor.
Şimdi başlayalım gördüğümüz hainlikleri saymaya:
Ülkesine gelecek yatırımı şu veya bu şekilde engelleyen bürokrat, siyasetçi hain değil midir?
Kurduğu sivil toplum örgütüyle hizmet yapacağım diye uğraşan insana türlü engeller çıkaran, çeşitli iftiralar ve çamurlar üreterek illallah dedirten şerefsiz hain değil midir?
Memlekete yapılacak yatırımları savsaklayan, ciddiye almayan, tembel tembel oturan bürokrat hain değil midir?
Ülke kaynaklarını akılcı bir biçimde kullanmayan, har vurup harman savuran yetkililer hain değil midir?
Sorumluluk yüklenmemek için imza atmaktan çekinen, devlet millet lehinde işler için bile taraf olamayan eyyamcı hain değil midir?
Göreve geleli yıllar olmasına rağmen hiçbir eser ortaya koyamayan, küçük bir iz bile bırakmayan idareciler hain değil midir?
Kanun ve yönetmeliklerin kendisine verdiği yetkiyi kullanmaktan aciz, politikacıların kuklası gibi olan memur ve amirler hain değil midir?
Yaşadığı, ekmeğini yediği ilçeye gelecek hizmeti engelleyen “küçük adamlar” hain değil midir?
Hainlik; Sakın bana bölücüleri, hortumcuları, FETÖ’yü, APO’yu söylemeyin. Onların hain olduğu dünyaca biliniyor. Siz esas aramızda bizden biriymiş gibi yaşayan hainlere dikkat edin. Çünkü hain bilinenler, mahkemede gördükleriniz, hapishaneye koyduklarınız hep dikkatinizden kaçan aramızdaki hainler yüzünden çoğalıyor, güçleniyor. Aynen sivrisineklerin ürediği ortamlar gibi...
Böylesi hainleri yerel ve genel anlamda düşününüz.
Genel anlamda ihanet edenlere kısadan vatan haini diyelim.
Yerel manada yaşadığı yere ilçeye, beldeye hainlik edenleri o yerin ismini kullanarak tanımaya çalışalım.
Söz gelimi: Silifke’mize kötülük edenlere “SİLİFKE HAİNİ” diyelim.
Vurdumduymazlığıyla, görevden kaçışıyla, sorumluluk yüklenmeyişiyle, fedakarlığa yanaşmayışıyla, işleri engelleyişiyle size yüzlerce, “SİLİFKE HAİNİ” sayabilirim.
Sayın halkımız bu hainleri ne zaman tanıyıp dersini verecek acaba?
Yoksa hainler başarılarına yeni başarılar ekleyerek ve çoğalarak varlıklarını sürdürecekler mi?
Geliniz aynen vatan hainlerine kin kustuğumuz gibi “Silifke Hainlerine de” hak ettikleri muameleyi yapalım. Çünkü zamanımızı ve geleceğimizi çalıyorlar. Çünkü kurtuluşumuz bu hainlere karşı uyanık olmamıza bağlı...