Gürsu Cumartesi Pazarına dadanan Hırsızlar

Bursa'nın Gürsu ilçesinde Cumartesi günleri kurulan semt pazarında meydana gelen vatandaşı bezdiren hırsızlık olaylarından bahsetmek istiyorum.

Abone Ol

Gürsu Cumartesi Pazarında Hırsızlar cirit atıyor

Sevgili okurlarımız Bursa'nın Gürsu ilçesinde Cumartesi günleri kurulan semt pazarında meydana gelen hırsızlık olaylarından bahsetmek istiyorum. Bursa'nın Gürsu ilçesinde Her Cumartesi günü kurulan Semt kapalı Pazar alanında muhakkak bir hırsızlık olayı oluyor. Gerek ufak çaplı gerekse büyük çaplı derler ya arlı arından utanıyor arsız kendinden utanıyor. Çoğu vatandaş utancından şikayette bulunmak istemiyor. Cumartesi günü Pazar yerinde çantasının çalındığının farkına varan 65 yaşlarındaki bir kadın ve yanındaki kızı sağa sola koşuşturarak vatandaşlardan yardım istiyorlar. Allah rızası için herkes kendi derdine düşmüş, kim ilgilenecek Kadın ve kızı Pazar yerinde bulunan Gürsu Belediyesine bağlı Zabıta karakoluna gidiyorlar ilk yardım ve destek için ne yazık ki zabıta karakolunda ne bir görevli nede bir Allah’ ın kulu var. Zavallı kadın ve kızı Gürsu Emniyet Müdürlüğü Polis Karakoluna Müracaatta bulunarak dertlerini anlatıyorlar. Emniyet müdürlüğü yetkilileri olaya el koyarak hemen Olay yerine bir ekip gönderip Pazar yerinde incelemelerde ve zanlılar hakkında bilgi almaya çalıştılarsa da ancak kimse bilgi veremedi , vermiyor da çünkü Pazar yerinde kimse hırsızları tanımıyor, bilmiyor.

Emniyet yetkilileri Bunun üzerine pazaryerinde şüpheli şahıslar üzerinde araştırma yapılması için Pazar yerinde bulunan ve Gürsu Belediyesi tarafından kurulan Kamera kayıtlarının incelenmesine karar verdiler. Hırsızlık olaylarının arttığı Cumartesi Pazarında kalabalığı fırsat bilen bazı azılı ve acımasız hırsızlar vatandaşların kıymetli eşyalarını çalıyorlar örneğin Telefon, cüzdan veya para gibi eşyalarının çalındığını fark eden vatandaşlar Zabıta ve polis ekiplerine başvursa da zaten iş işten geçiyor hırsızlar kalabalığı fırsat bilerek sivişip kaybolup gidiyorlar.

Her Pazar kurulduğunda hırsızlık olaylarının yaşandığı Cumartesi Pazarında vatandaşlar daha sıkı tedbirler alınması için yetkililerden sivil zabıta ve sivil polis memurlarının görevlendirilmesini istiyorlar. 

GENELLİKLE CÜZDAN VE TELEFON ÇALIYORLAR

Pazarda yaşanan hırsızlık olaylarını bizlere değerlendiren vatandaşlar ve Pazar esnafı “ Mutlaka her pazarda hırsızlık olaylarıyla karşılaşıyoruz. Ama havaların sıcak olduğu günler bu dahada fazla çok oluyor. Kadın hırsızlar var Pazar yerinin kalabalık olduğunu fırsat biliyorlar ve vatandaşın Cüzdan ve Telefonlarını çalıyorlar. Hiç farkında olmadan vatandaşın Cüzdanını ve Telefonunu çalan hırsızlar olay yerinden uzaklaşıyorlar.” Mağdur olan vatandaşlar bunu fark ettiğinde sağa ,sola koşarak yardım istiyorlar. Tabiki iş işten geçmiş oluyor. Bulmak mümkün değil iş karakola koşmak ve şikayette bulunmaktan başka çare kalmıyor. Bir çok vatandaşda şikayetçi olmaktan ve uğraşmaktan çekiniyor.

SİVİL POLİS VE ZABITALARIN PAZAR YERİNDE GEZMESİ GEREKİR

Gürsu'lu vatandaşların daha rahat ve güvenli bir şekilde Pazar yerlerinde alış veriş yapmaları için Sayın Gürsu Kaymakamımızdan, Emniyet müdürümüzden ve Belediye başkanımızdan destek bekliyorlar. Gürsu'lu vatandaşlar Cumartesi Pazarında hırsızlık ve her türlü olaylara karşı önlem alınmasını ve Sivil Polis memurlarının Pazar yerinde uygulama yaparak hırsızlığı önlemesini ve güvenliği sağlamaları gerektiğini söylediler. Noksan tartı yapan ve çürük mal satan esnafı da denetlemek için Ayrıca Belediye Zabıta ekiplerininde Pazar yerinde vatandaşları uyarmaları ve eksik tartıları kontrol altında tutmaları için afiş ve benzeri bültenlerle vatandaşları uyarmaları ve destek vermeleri gerektiğini ifade ettiler . vatandaş olarak bizlerde bunun inancındayız. İnşallah kısa zamanda Bursa’nın gözde ilçesi olan Gürsu’ya Pazar günlerini fırsat bilerek Bursa’nın bir çok yerinden gelen hırsızlara karşı bir caydırıcılık olur.