GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz başkanlığındaki heyet Besni belediye başkanı Reşit Alkan’ı makamında ziyaret etti.

Yerel seçimler sonrası yapılan ‘hayırlı olsun’ ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden  başkan Reşit Alkan gazeteci heyete göreve geldiği günden bu güne kadar yaptığı çalışmalar ve hedeflerini anlattı.

BAŞKAN ALKAN: BORÇ VE KOTA FAZLASI İŞÇİ ALIMI YAPILMIŞ

Bütçeleri açısından durumlarının iyi olmadığına vurgu yapan Belediye Başkanı Alkan, belediyenin önemli bir borcu olduğunu, bu borcun geçmiş dönemden kendilerine kaldığını altını çizdi.

Bırakılan borcun yüklü olduğuna dikkat çeken Alkan, genel bir inceleme ve soruşturma için ilgili bakanlıktan onay istediklerini de belirtti.

100 İŞÇİ DAHA ÇIKARACAĞIZ

Gelir gider açısından sıkıntı yaşadıklarının altını çizen Alkan, özellikle işçi alımlarında genelge ve yasa ile istenen kota sınırının çok aşıldığını belirterek, “Görev geldiğimiz günden bu yana ister istemez bir takım tasarruflara başvurduk. Bunlardan bir tanesi de çok fazla alınan personeli çıkarmak oldu. Bir kısmını çıkardık. Yaklaşık bir 100 kişi daha çıkaracağız. Çünkü bu durum belediye bütçesi üzerinde ciddi bir külfet oluşturuyor. Kaldı ki ihtiyaç fazlası çok alım olmuş. Dolayısıyla işçi çıkarmaya mecbur kaldık” dedi.

BESNİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Besni için canla başla çalıştıklarını söyleyen başkan Alkan, “Besni için çalışıyoruz. Çalışmak için sorumluluk aldık. Halkımıza sözümüz var. Sözümüzde duracağız. El birliğiyle bütün sorunlarımızın üstesinden geleceğiz. Halka hizmeti, boynumuzun borcu anlayışıyla yaparak, her mahallemize eşit şekilde, önemli projelerle yatırım yapacağız. Halkımızın destek ve gücüyle yarınlarımız için yol yürüyeceğiz” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Besni Belediye Başkanı Reşit Alkan, basının, halkın haber alması ve demokrasinin işleyişi açısından öneminin büyük olduğuna vurgu yaparak, “Adıyaman geneli itibari ile basının sorunların tespiti ve çözümü yolunda gayreti çok büyüktür. Sesimiz oluyor. Bizlerle, devletle halk arasında köprü vazifesi görüyor. Bu da ortaya konulan emek açısından takdire şayan bir durumdur” dedi.

KIYMAZ: BESNİ KADİM BİR KENT

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz da ziyaretleriyle ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri sonrasında ilçe ziyaretlerimiz kapsamında Besni Belediyemize bir ziyaret gerçekleştirdik.

Belediye Başkanı seçilen Sayın Reşit Alkan’a hayırlı olsun dileklerimizi ilettik.

Bu bağlamda Sayın Alkan’dan Besni ilçemizin özellikle deprem sonrası süreçle ilgili bilgiler aldık. Fikir alışverişinde bulunduk. Sorunların çözümü noktasında yapılabilecekler üzerinde karşılıklı değerlendirmelerde bulunduk. Burada elbette bizlere önemli bir görevin düştüğünü bunun da mevcut sorunların gündeme taşınması ve çözümü doğrultusunda takibinin önemli olduğuna işaret ettik.

Besni ilçemiz köklü geçmişiyle ilimiz Adıyaman’ın önemli bir ilçesidir.

Her anlamdaki zenginliği, kültürü ve tarım alanındaki faaliyetler yönüyle adından söz ettirmektedir.

Bir başka zenginliği ise her yıl geleneksel olarak düzenlediği ve dünyada tek olan Eğitim Festivalidir. Bu ayrıca takdire şayandır.

İki kardeş öldü, sekizde yaralı İki kardeş öldü, sekizde yaralı

Dolayısıyla bizler de GAP Gazeteciler Birliği ve dayanışma içerisinde olduğumuz kuruluşlarımızla birlikte Besni ilçemizin sorunlarının çözümü noktasında elimizi her zaman taşın altına koymaya hazırız.

Besni ilçemiz kadim bir kent, kültürü geçmişten gelen gücü, diasporasıyla nüfusunun üzerinde bir güce sahip bu ilçemizin gelişme ve kalkınmasına Reşit Alkan ve çalışma arkadaşlarının katkı sunacaklarına inanıyoruz. dedi.

HABER: (GAP olay) ORHAN KARAKAŞ 

Editör: Zeynel abidin Kıymaz