DİL DEVRİMİ VE TÜRKÇULUK

Kocaman büyük bir dünyada yer bulmak için uydurdukları konuştukları yazdıkları tartıştıkları aptallıklar var onlardan bazıları.

Abone Ol

Bazıları için dil devrimi neden tartışılır bu zaman diliminde neden dile getirilir anlamış değilim.
Geldiğimiz yüzyıl dil devrimini tartışacak zaman kaybedilecek bir yıl değil.
Kendi küçük dünyasından kurtulamamışlar’ın kocaman büyük bir dünyada yer bulmak için uydurdukları konuştukları yazdıkları tartıştıkları aptallıklar var onlardan bazıları.
İslam
Türkçülük
Sosyalizim Solculuk kominizim
Ülkücülük
Atatürk düşmanlığı
Arap düşmanlığı.
Osmanlıyı kötülemek
Kıt bir bakış açısıyla donanmış İçi doldurlamamış kültür tarih Bakış açısından uzak kuru bir batı medeniyeti düşmanlığı.
Gündemde kalmak isteyenler komplekslilerin
Bir çoğunda bunlar var Kendisini okumuş,yazan düşünen hatta akademisyen olarak dahi ifade edenler de dahil bol Hamasetli siyasi nutuk atanlar.
Gündemde kalmak için yeni bir şeyler bulduğunu soyledigini zannederek 
Sürekli bu kavramlar üzerinde tepinir dururlar.
Dil aslında evrensel bir kavramdır
İnsanların duygularını düşüncelerini kendilerini ifade etmekten başka iletişim kurmak için kendi mensubiyetlerini kendini anlatmaya yarayan sesle alakalı seslendirilen ifade tarzıdır dil.
Bir çok gelişmiş ülke Japonya gibi ya da Çin gibi ya da Rusya gibi Yunanistan’ı gelişmiş olarak kabul edersek ki ben öyle kabul etmiyorum ama Avrupa Birliği’nin bir aile devleti olarak kendi dilini
Bütün tarihi boyunca değiştirmediğini saydın bu ülkelerin yunanistan dahil Latin alfabesine geçmediğini görüyoruz.
Rusya’ya Çine Japonya’ya yunanistan’a gidenler bunu net olarak görürler.
Oralarda dil devrimi vs diye tartışmalar yaşanmaz çünkü kendi dillerini muhafaza ederken başka ülke dillerinden de ister istemez kültürel teknolojik tıp alanında gelişmeler karşısında çok ciddi ve derin alışverişte bulunurlar.
Milletten ailesinin hepsi globalleşen dünya nezdinde birbirlerinden kültürel alışverişte bulunur birbirlerinden keşimeler kullanırlar.
Türkçeden uluslararası literatüre geçmiş kullanılan birçok kelime vardır.
Bunlardan bazıları ayran bulgur paşa bayram ramazan oruç vs.
Teknolojinin dili bilimin dili,Tıp dili Evrenseldir.
Anadolu’da kullanılan bir çok kelimeler daha önce bu topraklarda yaşamışlardan aldığımız dil zenginlikleri olduğu gibi dünyayla olan münasebetlerin insanları yakınlaşmasından dolayı da milletler arasında bir çok dil kelime kültür gelenek görenek alışverişi Ve bunların benimsenerek herkesin hayatında yer etmesi kaçınılmaz bir gerçektir artık.
Kısaca ifade etmem gerekirse
Geriye dönerek dil devrimi ya da yukarıda sıralamaya çalıştığım Konularla ilgili tartışmalar açmak beyhude bir uğraşdan öteye gitmez günümüzde.
Kendi kültürünü yaşayan yaşatan dünyanın gelişmesi ilerlemesi büyümesi karşısında yeni kelimeler Öğrenmek hayatında kullanmak yeni diller bilmek tartışılacak bir konu değildir.
Kültürsüzlüğü ifade eden beyhude tartışmalardan uzak durmak lazım.
                   MTT