Azerbaycan’ın milli kahramanı İbad Hüseyinli’nin de katıldığı programla, Afyon’un Çayırbağ kasabasında, İbad Hüseyinli ismi bir caddeye verildi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, eski bakanlardan Mehmet Sağlam Çayırbağ Belediye Başkanı Aydın Kiraz, Ibad Hüseyinli ve çok sayıda Çayırbağ’ lı vatandaş törene katıldı.

Azerbaycan’ın efsane kahramanı İbad Hüseyinli bebek ve çocuk katili Ermeni çete elebaşı Monte Melkonyanı Karabağ’ a gizlice sızarak yaşadığı kasabada ele geçirip öldürüp, mazlum Azerbaycanlı Türklerin intikamını almışdı.

Çayırbağ kasabasında düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ve çok sayıda Çayırbağ’ lı vatandaş katıldı.

Törene katılan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, düzenlenen tören sonrası gazetemize konuşarak şunları söyledi:

Azerbaycan’ın milli kahramanı İbad Hüseyinli’nin adı Çayırbağ beldesinde bir caddeye verilmesinden büyük memnuniyet duydum.

Çayırbağ belde başkanı Ender Kiraz’ın davetlisi olarak gittim proğram öncesi, Afyonkarahisar Valisi sayın Doç.Dr.Kübra Güran Yiğitbaşı’nı makamında nezaket ziyaretinde bulundum.

Ve bu konuşmayı yaptım;

“Türkiye ile Azerbaycan; Tek millet, kıyamete kadar var olacak 7 Türk soylu devletler ailesinin ikiz evlatlarıdır.

Can Azerbaycan’ın; Şehitleri şehitlerimiz, gazileri gazilerimiz, sevinçleri sevincimiz, acıları açımızdır.

Can Azerbaycan’ın yaşayan resmi kahramanı İbad Hüseyinli Türk dünyasının da kahraman evladıdır.

Cenap Prezident İlham Aliyev’in başkomutanlığında,

Asilzade Azerbaycan halkının kanı ve canı ile kazandığı 44 günlük zaferin ardından ilk Karabağ savaşının gazisi olan İbad kardeşimizi resmi devlet kahramanı olarak onaylamıştır.

Kahramanlar; Milletleri için dar günlerinin milli refleksleridir onların sayıları ne kadar çok ise o devlet millet ve vatan o denli güvendedir.

Yozlaşmanın ve batı çürümüşlüğünün her alanda etkili olmaya başladığı günümüzde kahramanlarımızı rol model olarak toplumun önüne koymak çok önemlidir.

ENDER KİRAZ VE ARKADAŞLARINA TEŞEKKÜR EDİYORUM

İşte bugün bu caddeye kahraman gazimizin ismini vererek vefanın gereğini yapan Çayırbağ Belediye Başkanı Sayın Ender Kiraz ve meclis üyelerine  teşekkür ediyor, bu vesile Can Azerbaycan’ın ‘18 Ekim Bağımsızlık Günü’ nü kutluyor,1988 Karabağ işgalinin,1990 Bakü katliamının ve 44 günlük Karabağ zaferinin aziz şehitlerini aziz vatanımızın şehitleriyle birlikte saygı ve rahmetle, gazilerimizi, sağlık ve esenlik dileklerimle anıyor, sizleri tekrar saygıyla selamlıyorum.”

Ben Cumhurbaşkanımızın adının baş harfleri olan kravatı, sekiz Karabağ gazisine hediye ettim’ dedi.

Çayırbağ belde belediye başkanı Ender Kiraz: İbad Hüseyinli hepimizin kahramanıdır.

Azerbaycan ve Karabağın işgalinde ermeni çeteler Türk halkına çok büyük zulüm ve işkenceler yapmışlardır.

Yıllar sonra Azerbaycan bu zalımlıklerı unutmadı, Karabağ savaşıyla kaybedilen topraklar gerı alındı. İşkencelere tabı tutulup insanlık dışı vahşi cinayetlere kurban giden Türklerin bir nevi intikamını ermeni çete ele basısını yaşadığı köye sızıp yakalayıp gerekli cezayı kesen İbad Hüseyinli hepimizin milli kahramanıdır.

Binlerce mazlum Türk’e kan kusturan çete elebaşları bilsin ki tarih unutur Türkler unutmaz’ dedi.

Ertuğrul Kalafat:

Törene katılan GAP Olay Gazetesi Afyonkarahisar temsilcisi Ertuğrul Kalafat’ta şu değerlendirmelerde bulundu

İBAD HÜSEYİNİ:

Türk dünyasının yaşayan kahramanı ibad Hüseyini 10 Ekim 1970 yılında Karabağ'da dünyaya gelmiştir.

Adıyamanlı amcalar gündem oldu Adıyamanlı amcalar gündem oldu

1993 yılının Aralık ayında Karabağ topraklarını muhafaza ederken mayına basarak yaralanmış ve gazi olmuştur 28 gün komada kaldıktan sonra iyileşmiş ve yeniden cepheye koşmuştur.

1 Karabağ Savaşı'nda Ermeni komutan Monte mekonyanı karşılıklı dövüşerek öldürdüğü için milli Kahraman ilan edilmiştir.

Yine Asala terör örgütüne karşı mücadele etmiş ve ele başlarını yakalayıp öldürmüştür.

Türk dünyasının birleşmesi hayaliyle yanıp tutuşan ibad Hüseyinli'in adı Afyonkarahisar Çayırbağ kasabasında bir caddeye verilmiştir. Programa katılan ibadet Hüseyinli karabağ'dan Çayırbağı selam olsun iki devlet bir millet olduğumuzu bir kere daha herkes görmüştür bizim elimize diken batsa Sizin canınız yanar Sizin elinize diken batsa bizim yüreğimiz kanar demiştir.

Çayırbağ Belediye Başkanı Ender Kiraz ise milli kahramanımızın adını sonsuza kadar yaşatacağız kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır diyerek güzel bir etkinliğe imza atmıştır.

Haber: GAP olay

( Ertuğrul Kalafat-Afyon)


Editör: Zeynel abidin Kıymaz